25. 2. 2012

Guild Wars 2 beta - info

Tak, dúfam, že ste sa stihli všetci zaregistrovať na Guild Wars 2 beta. Pretože už sa definitívne uzavrela jedna fáza týchto registrácií. Tých, ktorých vyberú srdečne gratulujem a trochu ticho závidím ^^

Tých, ktorých nevyberú, nezúfajte. Aj na oficiálnej stránke, https://beta.guildwars2.com, vám odporúčajú sledovať facebook, twitter a iné takéto služby, pre budúce beta testy. Bohato vám však stačí občas kliknúť na vyššie spomínanú oficiálnu stránku. To, že beta by nemala byť posledná sa písalo už viac krát a preto vážne nesmúťte, že ste to nestihli teraz.

Na betu sa prihlásilo celkovo vyše milión ľudí. A aj video nižšie, ktoré teraz bude kolovať asi celým internetom, jasne ukazuje ako sa aj vývojári tešia odozve ľudí. Pretože milión prihlásených ľudí je naozaj dosť, keďže na samotnú registráciu bolo len 48 hodín.


Do bety sa prihlásili ľudia z celého sveta, dokonca sa objavila aj Afrika, Ázia a veľa ľudí z Európy (celej Európy) a Ameriky. Európa a Amerika sa dala čakať, keďže je viac menej pre nich táto beta otvorená, ale Afrika a iné štáty prekvapili mnohých ľudí.

Do článku som sa rozhodla zaradiť ešte pár podstatných a dôležitých informácií o bete. Ktoré predovšetkým budú slúžiť ľuďom, ktorý si moc nečítajú FAQ a čo vlastne v budúcnosti podpíšu. Takže, ak sa náhodou niekto dostane do bety, článok uvedený nižšie je hlavne pre vás. Takže čítajte pozorne.

Niekoľko vybraných a podstatných FAQ z oficiálnej stránky GW2: [Vety sú prekladané len veľmi voľne, preto to tak berte (tz. neprekladala som to od slova do slova), navyše nie som angličtinár, takže nerípte za preklad!]

Čo sa stane ak poviem mojim priateľom alebo poviem verejnosti, že som v beta evente alebo pošlem scren shoty na Faebook/môj web/moju fan site?
Podpisom NDA vstupujete do právnej záväznej zmluvy s ArenaNet. Každý únik informácií, obrázkov alebo vašej účasti v beta teste bude mať za následok vážne dôsledky ako vylúčenie z ďalšej účasti na budúcich beta testoch s ArenaNet, zmazanie a zrušenie účtu alebo až súdnu dohru.

Môj drobný komentár k tomuto bodu: Neviem síce ako veľmi to chcú kontrolovať, každopádne radšej si nechajte informácie pre seba. Podľa mňa to vážne nestojí za súd. A hoci sa to zdá až prehnané, je to ich právo a vážne to môžu dohnať až tam... Ak aj urobíte nejaké fotky či videá (pretože to by som urobila aj ja.), robte to len pre vašu osobnú potrebu. Vážne to nedávajte nikde na net, pokým neskončí definitívne beta a všetko okolo toho. Nestojí to za to. A prísť o možnosť akéhokoľvek beta eventu, tiež nie je moc radostné.


Potrebujem mať existujúci účet z Guild Wars pre prihlásenie sa do beta eventu Guild Wars 2?
Nie.

Ako sa budú vyberať beta testujúci pre Guild Wars beta event?
To záleží od nášho vývojového týmu a bude sa to líšiť od eventu k eventu.

Koľko hráčov máte v pláne pozvať do Guild Wars 2 beta event?
Budeme mať viac než len jeden beta event a čísla testujúcich porastú čím budeme bližšie k vydaniu. Budeme vás kontaktovať neskôr, ak vás budeme potrebovať do testu.

Môj drobný komentár k tomuto bodu: Sama som mala možnosť vyskúšať pár beta testov a je svätá pravda, že ku koncu a tesne pred definitívnym uzavretím bety sa zvyšuje počet hráčov, ktorý smú do hry. Takže je to asi najväčšia šanca vyskúšať GW2 ešte pred vydaním hry:]


Ak budem prijatý na podieľaní sa na jednom beta evente, znamená to, že budem prijatý do všetkých následných beta eventov?
Nie, vstup do jedného beta eventu nezaručuje vstup do ďalších beta eventov.

Je táto registrácia platná len pre beta prihlasovanie?
Nie, v budúcnosti budeme mať viacero prihlasovacích období. Ak sa teraz prihlásite, NEmusíte sa znova registrovať na budúce beta eventy. 

Ak vás zaujali otázky, prípadne sa chcete dočítať viac. Tak, viac si môžete sami prečítať na:  http://www.guildwars2.com/en/the-game/game-faq/#beta

A posledná veľmi zaujímavá správa, ktorá sa týka bety a, ktorá zaujíma asi všetkých. Kedy začnú beta eventy? Aj podľa oficiálneho blogu ArenaNet, http://www.arena.net/blog/dragon, by mali bety začať v Marci a Apríli. Takže, teraz, po registrácií už len chvíľu čakať a v marci sa nám to rozbehne ;]

Oficiálny dátum vydania?
Na záver už len dodám k samotnej hre informáciu, ktorá začala kolovať pred pár dňami po internete. Na Nemeckom Amazon.de udali dátum 30. júna, čo bolo označenie, že vtedy má vyjsť GW2. Nemecký Amazon už začal zbierať predobjednávky na toto MMO. Avšak oficiálne správy nič nepotvrdili a naopak, dištancujú sa od takýchto údajov. Sami totiž neudali definitívny dátum vydania hry. Najprv musia ukončiť beta testy a až potom sa môže hovoriť o nejakom predbežnom dátume vydania hry.
Toto však nie je jediný príklad. Môžeme to vidieť aj na niektorých českých či slovenských obchodoch, ako začali s predobjednávkami. [pozn. nebudem konkrétne menovať] Ale je otázne a len na vás či už si chcete  predobjednať hru, ktorá ešte neprešla ani beta fázou...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára