20. 12. 2011

Absolute Boyfriend - recenzia

Názov : Zettai Kareshi
Anglický názov : Absolute Boyfriend
Počet častí : 11
Žáner : Romantika, Komédia
Rok vydania : 2008
Hrajú : Hayami Mokomichi, Mizushima Hiro, Aibu Saki,Ueno Natsuhi, Sasaki Kuronosuke a ďalší


Kronos Heaven, výrobca robotov vytvoril svoj najnovší protoyp. Dokonalého robota pre lásku, ktorý by spĺňal presné požiadavky dievčaťa. Treba to už len na niekom vyskúšať. Týmto pokusným zajkom sa stane Riko.

Riko je pracovitá, slušná, trochu natvrdlá a hlavne zamilovaná, do svojho kolegu Ishizekiho. Každodenne mu nosí vlastnoručne upečené koláčiky. Keď sa mu hodlá povedať, že ho už dlhú dobu miluje, neodváži sa a od Ishizekiho sa dozvie, že je preňho iba nižšie postavená ale vždy snaživá spolupracovníčka. Toto odmietnutie Riko neznesie a ide zapiť svoj žiaľ do baru. Tam sa žeľá zmeniť. Ako na počkanie, po týchto slovách, sa objaví vedľa Riko chlapík menom Namikiri a podá jej vizitku z názvom Kronos Heaven. Sľúbi, že ak príde zmení sa jej život. Riko príde v domienke, že je to len obyčajný žart. Tam jej Namikiri vysvetlí, že stačí zadať údaje ako by mal vyzerať ideálny chlapec a jej život sa v mžiku zmení. Riko to teda skúsi a zadá presné údaje ako by mal vyzerať, ako by sa mal správať. Odíde, s tým, že už horší deň asi byť nemohol. No keď sa zobudí na ďalší deň, príde jej obrovská debna s nahým chlapom. V návode stojí, že sa prebudí bozkom. Urobí tak, a keď sa vráti z práce tak ju čaká prekvapenie, v podobe pobehujúceho nahého chlapa. Namikiri príde, urobí posledné úpravy a povie, že ho má 5 dní zadarmo. Potom ho buď vráti alebo si ho kúpi. Riko si povie, že ubehne 5 dní a vráti ho, pretože ho aj tak nemá rada. No to nebude tak ľahké...

Od prvého momentu sa Night, tak ho Riko pomenovala, stáva stredobodom pozornosti. Nielenže po ňom šalejú všetky dievčatá, ale Riko si musí vymýšľať rôzne výhovorky len aby neprezradila kto je v skutočnosti Night. Keď Riko opäť raz dala koláčiky Ishizekimu, odíde a keď sa vráti späť do firmy po vec, ktorú si zabudla vypočuje si rozhovor Ishizekiho s kolegom o koláčikoch, ktoré mu dala. Ishizeki si myslí, že ho Riko sledovala a počúvala schválne. Začne Riko urážať. V tom sa ukáže princ na bielom koni, alias Night a Riko zachráni. Od tejto chvíle Riko nenávidí Ishizekiho a uzavrie s Nightom akési prímerie. Keď uplynie 5 dní, Riko musí zaplatiť čiastku 1 milión yenov za spôsobenú škodu na Nightovi. V tom sa rozhodne, že si Nighta kúpi. Pretože si ho "tak trochu" zamilovala.

Na scénu vstupuje ďalšia postava, v podobe Rikinho šéfa, Soushiho. Soushi objavil ešte v ten deň ako sa Riko pohádala s Ishizekim, Rikine koláčiky. A kedže mu veľmi pripomínajú koláčiky aké robil jeho starý otec rozhodne sa Rikine koláčiky dostať na trh. Lenže to je pre "nóbl koláčikárensku spoločnosť" neprípustné. Soushi sa však nevzdá a v spolupráci s Riko sa proste stoj čo stoj musia tieto koláčiky dostať na trh. To sa nepáči rodine a zároveň aj vedeniu spoločnosti, hlavne Soushiho bratovi. Zbaví Soushiho funkcie. A akoby toho nebolo málo Night začne žiarliť na Soushiho a je v domienke, že musí Riko uchrániť. Lenže čo by stalo, ak by sa Nightove city a žiarlivosť, ktoré mu nadelila Riko začali miešať a meniť v skutočnosť? Navyše je v povetrí aj Rikin sen stať sa uznávanou cukrárkou. Tento sen si však môže splniť iba v Paríži. A tak sa začne malý boj o Riko. Pretože obaja chlapi sú do nej zamilovaný,obaja hľadajú jej úsmev a obaja chcú splniť jej sen... 

Asi toľko o hlavnom príbehu, milostného trojuholníka. Táto 11-dielna romantická dorama vznikla na základe rovnomennej mangy. V porovnaní s mangou je však tento dej lepšie posadený do prostredia. Dospelé postavy, firma a aj dej. V mange je to totiž práve 15-ročná študentka Riko na, ktorú budú letieť samí bišíci. Takže tvorcovia doramy to vymysleli veľmi dobre. Upozorňujem, že ak nie ste zástancami sladákov alebo nemáte radi smutné konce kde vyplačete aj dva balíčky vreckoviek nie je toto pre vás vhodné dorama. Každopádne to nie je len čisto slaďučké dorama, ale nájde sa tu aj humor. Hlavne v pasážach s Nigtom. Občas vám možno bude pripadať dej trochu s chybičkami, ale keď tieto drobné "mušky" tvorcom odpustíte uvidíte, že si Absolute Boyfriend zamilujete. No dobre, možno nie zamilujete, ale zapáči sa vám určite.

A ak vás ešte stále metú otázky Tak vám poviem odpoveď iba na jednu otázku: Splní sa Riko sen? Áno splní, ale S kým sa jej sen splní? S kým nakoniec zostane? To už vám neprezradím. Pretože zvraty, nečakaný a smutný koniec si proste treba pozrieť...

Čo sa týka hereckého výkonu či obsadenia, je podľa mňa dobré. Hlavná hrdinka Riko je vybraná perfektne. A hoci je neskutočne natvrdlá je to len a len dobre. A to s prostého dôvodu. V mange je rovnako natvrdlá, a výkon podaný Aiku Sabi, ktorá Riko hrá je podľa mňa vážne perfektný. No ani chlapci z trojuholníka nezaostávajú. Keď by ste si zapli napríklad takú 5. čať a nevedeli o čom je dej, bezproblémovo by ste rozpoznali, že Hayami Mokomichi alias Night, je robot a vysnívaný chlapec Riko. A to podľa jeho pohybov. Nie sú trhané ale len náznakové. A 3.hlavná postava, Mizushima Hiro alias Soushi. Nie je ani tak výnimočný, a možno sa až zdá, že až zaniká. Pretože väčšinu času len pozoruje. Ale nie je tomu tak! Práve naopak, podtrháva atmosféru milostného trojuholníka. Vedľajšie postavy ako Namikiri sa vám tam bude možno "pliesť pod nohy", ale nebojte aj na to si čoskoro zvyknete. A v podstate budete radi, pretože si aspoň vypočujete rozhovory Nighta a Namikiriho.

V poslednom rade nesmiem zabudnúť na hudbu. Ending song, ktorý budete môcť počuť, je od Ayaka a volá sa Okaeri.

Na záver ešte pár postáv, niektoré možno menej dôležité ale predsa majú funkciu zamotať a posunúť príbeh ďalej.

Izawa Riko - Hlavná hrdinka celej doramy. Spočiatku miluje Ishizekiho, neskôr ho však znenávidí.

Asamoto Soushi - Šéf Riky. Neskôr sa do nej zamiluje.

Tenjou Night - "Ideálny chlapec Riko"

Namikiri Gaku - Chlapík ktorý zmenil Riko život. Pracuje v Kronos Heaven, kde vyrobil prvého robota, Nighta. Je Nightov opravár aj dôverník.

Ishizeki - Spolupracovník Riko, do ktorého je zamilovaná. Po menšej potičke ho už v dorame ani neuvidíme.

Itou Mika - Spolupracovníčka Riko, ktorá sa zamiluje do Nighta. Po bozku to chvíľku Mika skomplikuje. Nenávidí Riko a snaží sa jej sen zničiť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára