20. 12. 2011

Skip Beat!

POZOR! OBSAHUJE SPOJLER!

Svetlá reflektorov, milóny jačiacich faniniek, haly na prasknutie či napoak maskérka, ktorá vám chodí "za zadkom" a stoj čo stoj musí urobiť make-up aby zakryla čo i len vašu najmenšiu vadu na kráse, či režisér, ktorý kričí aby ste urobili scénu znova. Toto je svet show-biznisu. Toto je svet kde vládne krutá rivalita a je len pre "pozvaných". Rivalita medzi hercami a spevákmi. Kto si uchytí svoje miesto na výslní a kto sa zanikne každým dňom.
Hovorí sa, že každý človek dostal od Boha "pandorinu skrinku", ktorá sa nikdy neotvorí. Tak človek môže spokojne žiť normálny život. No keď sa táto skrinka otvorí, tak ako to bolo u Kyoko, vystúpia vnútorný démoni, človek sa prestane ovládať a všetkých naokolo zmrazí už len pohľadom.

Kyoko, mladá 16. ročná dievčina má dve práce, aby zaplatila apartmán, ktorý má prenajatý. Nie je blázon, a nepatrí ani k tej bohatej či slávnej skupinke hercov či spevákov, je to obyčajné dievča, ktoré sa však stará a toto všetko podstupuje lebo má za priateľa slávneho speváka, Sho. Sho a Kyoko sú priateľmi už od dectva, a keď ju Sho poprosí aby s ním išla, súhlasí. Od toho momentu sa Kyoko vzdáva školy, aby mohla mať už spomínané 2 práce, platiť apartmán, robiť domáce práce, ako varenie, žehlenie. Keď si však Kyoko vypočuje rozhovor medzi Sho a jeho producentkou, nevie uveriť vlastným ušiam. Sho o nej tvrdí, že ju požiadal aby s ním šla len preto, aby mu pomáhala, urobil si z nej slúžku, a odvôvodňuje to tým, že aj tak už taká bola odmalička. Navyše ju nazve starou, nemodernou babou. Keď to Kyoko počuje, otvorí sa jej "pandorina skrinka", vystúpia z nej vnútorný zlý démoni, stratí všetky city a prisahá, že sa Sho pomstí. Sho ju však s kamenným výrazom na tvári ubezpečí, že sa k nemu nedostane, a ona bude musieť jedine vstúpiť do show-biznisu, ale kedže ju pozná, vie, že to neurobí. No Kyoko sa nevzdá, zmení si vyzáž a pokúša sa dostať silou mocou do show-biznisu.

Kedže Kyoko nevie ani hrať, ani tancovať, ani spievať, jednoducho nemá talent, no do show-biznisu sa musí dostať, aby so pomstila Sho, tak otravuje niekoľko dní produkčného svojími vnútornými démonmi. Vyplatí sa to, je poslaná na casting, kde nakoniec predvedie dosť nezvyčajnú techniku, ktorá zaskočí všetkých, pretože to nemá absolútne nič spoločného z umením ako takým. A aj cez zaujatie Takarady, šéfa LME spoločnosti, kde sa Kyoko hlásila, ju nenechal prejsť. Po pár dňoch ho začne hrýzť svedomie, pretože si myslí, že na Kyoko niečo je. Nakoniec vymyslí úžasnú skupinu s názvom Love me, do ktorej patria všetci tí, ktorý nemali byť vyhodený a majú talent ale chýba im cit. A kedže Kyoko svojský talent má je priradená do tejto skupiny. Tu sa po čase pridá aj Kanae, výborná herečka, ktorá mala neuveriteľný talent, no "vybuchla" v 2. kole. Majú sa tu naučiť opäť pochopiť a správne pustiť pocity, majú byť užitočné pre druhých, musia byť tam kde si ich zavolajú. Výhodou bude, že tak získajú svoj debut. Jediné nad čím smútia, je že musia nosiť kriklavé ružové kombinézy s obrovským nápisom Love me.

Ale aby nešlo len o pomstu, zamieša sa do toho aj špičkový herec, Ren, ktorý pracuje v rovnakej agentúre ako Kyoko. Teda, LME. Ren je špičkou v show-biznise, a prekonáva aj Sho, ktorého to neustále štve, že musí byť v jeho tieni a snaží sa ho všemožne prekonať. Ren, o ktorom Kyoko vždy vyhlasovala, že ho nenávidí, a Sho je lepší a úžasnejší. Keď sa Ren dozvie o pomste Kyoko na Sho, rozčúli ho to a najprv Kyoko nenávidí, potom si ju ale obľúbi, zvlášť preto, že vidí jej profesionálnu stránku. Zvláštnosťou u Kyoko je, že hrá ako profesionálka, a pritom iba vychádza z vlastných (životných) skúseností. Dôležitá vec je, že Kyoko neustále nosí malý kamienok, ktorého nazýva Kon, a na ktorom si vylieva svoj žial a smútok. Ako malá Kyoko často plakala, a hľadala si miesto kde by sa vyplakala. Tam stretla chlapca menom Kon. Stali sa veľmi dobrými priateľmi, no a tento kamienok dostala od chlapca na rozlúčku. A Ren je Kon! Keď sa to Ren dozvie, Kyoko to nepovie, ale začína si ju vážiť ešte viac.
Na konci Kyoko postupuje v kariére, hrá vo filme spolu s Renom. Ren sa do nej zamiluje, aj keď si to neuvedomuje, pretože nikdy zamilovaný nebol, a uvedomí si to až úplne na samom konci a aj to totálne ťažkopádne. Navyše Sho sa dozvie, že sa Kyoko dostala do show-biznisu, zahrá si s ňou v klipe, a hoci tvrdí, že sa vyššie nedostane, že neprekoná, opak je pravdou. Na konci na ňu myslí, a nevie prestať myslieť. No a ako dopadne film Rena a Kyoko? Povie jej niekedy, že on je Kon? Ako sa prejaví vzťah Kyoko a Sho? Pomstí sa mu Kyoko niekedy, dosiahne až taký vrchol? Na tieto otázky sama neviem odpoveď, pretože koniec je veľmi otvorený, no každopádne pripravovaná 2. séria nám snáď niečo priblíži, maximálne musíme siahnuť po mange.

Toto anime vzniklo na základe mangy, ktorá má 21 častí. Anime má častí 25. Hoci ja osobne som mangu nevidela, no chystám sa na ňu, dokážem povedať, že je rovnako skvelá ako anime. Dúfam len, že nám tvorcovia v 2. sérií neukáržu hŕbu filerov... Čo sa týka hercov, teda dabingu, opäť sadol na výbornú. Hudba je taktiež veľmi dobrá. Hlavne na 1. openingu je aj krásny text, ktorý sa samozrejme hodí k deju anime. 1. Opening nesie názov : Dream Star a je od The Generous. 2. Op: Renaissance - The Generous. Zasa trošku z opačnej strany, 1. ED : Namida - 2Backka a 2. ED: Eien - Yuusaku Kiyama. Okrem týchto openingov a endingov sa nachádzajú aj piesne Sho, ktoré naspieval Mamoru Miyano.

Hoci sa v Skip Beat nachádza viac zlej aury, a Kyoko-iných démonov, je to neskutične vtipné anime, smejete sa naozaj až do popukania, a hoci sami neviete prečo vás toto bláznivé anime priťahuje, ale iba viete, že je tomu tak, a vy proste musíte pozerať a dopozerať to dokonca. Jednoznačne niektorým môže liezť na nervy stála, naozaj stála, zlá démonická aura, a nielen od Kyoko, ale pokiaľ sa týmto takpovediac prekúšete budete mať zábavy a zábavy. A verte, že Skip Beat vás pritiahne pre niekoľko dôvodov. Ale tie zistíte, až začnete pozerať, a naozaj sa nedajte odradiť aurou Kyoko, tá aj tak nie mierená na vás! .) Okrem tohto je Skip Beat aj veľmi "nakopávacie anime" z 2. dôvodov. Prvý, že máte buď chuť niekoho nakopať, alebo tak ako pri pozeraní Naruta, ste mali taky zvláštny pocit niečo robiť, niečo dokázať, hlavne v častiach "výlevov", tak isto je to aj tu, máte chuť niečo dokázať. Takže by sa to dalo nazvať skôr povzbudzovacie, než nakopávacie...

Ak by sa teda mali zhodnotiť a zhrnúť klady a zápory tak asi stručne jasne: Klady sú, že je to neskutočne vtipné anime a buď budete mať len za jednu čať záchvat smiechu, a to od začiatku do konca, alebo budete mať záchvat smiechu vo chvíľach keď to čakáte najmenej. Plus môže byť aj nezvyčajný počet častí (25).
Zápory: Asi až príliš veľa démonickej aury a dosť časté chibi. Mne osobne to nevadí, ale niekomu môže, a tak môže znechutiť celé Skip Beat! Po pozretí poslednej časti je možnosť, že vám z toho môže na chvíľku preskočiť a aj vy budete rozdávať okolo sea zlú auru, a vraždiť ľudí pohľadom.
Zaujimávosťou na záver je, že sa okrem mangy a anime chystá aj dorama. Uvidíme ako to dopadne. Každopádne si zatiaľ užite anime! Je to povinosť! :3

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára