20. 12. 2011

Ayaka

J-pop
Mladá speváčka, ktorá je ešte v rozkvete a práve začína. Útočí na nás najmä krásnym hlasom plných balád a piesňami pre doramu.
Speváčšske meno : Ayaka
Skutočné meno : Iida Ayaka
Narodeniny : 18. december
Miesto narodenia : Osaka
Výška : 157 cm

Biografia
Ayaka sa zaujímala o hudobnú dráhu už počas svojich stredoškolských rokov. V prvom ročníku sa konal jej prvý koncert, hoci na ňom bola skôr niečo ako kulisa či doprovod. V zime toho istého roku sa rozhodla chodiť na lekcie spevu, popritom sa učila ako si sama skladať texty piesní. Na jar sa začala v hudobnom centre Fukuoka učiť ako skladať piesne aj s výslovnosťou.  Tu ju našiel poducent Nishio Yoshihiko, ktorý s ňou okamžite podpísal zmluvu pre spoločnosť Warner Music Japan.
V roku 2005 začala vystupovať na rôznych koncertoch, väčšinou v Shibuya. Hoci ešte nedebutovala jej pieseň Mikaszuki bola použitá na NHK Tv a stala sa akýmsi hitom. V polovici decembra spolupracovala na koncerte MTV Cool Christmas, vedľa takých hviezd ako sú Koda Kumi, Ashlee Simpson.
Na začiatku roku 2006 debutovala singlom I Believe, ktorý bol openingom pre dorama Rondo. Len čo táto pieseň prišla na pulty bola okamžite vypredaná a celkovo sa stala obrovským hitom vo všetkých hitparádach. Nasledovali ďalšie single.
Vydala pamätný singel z jej prvého koncertu, z názvom melody- Sounds Real- . Singel bol obmedzený iba na 50 000 kópií.
Tretí singel bol opäť úspešný. Singel Real Voice bol použitý ako ending pre doramu Suppli.
Nasledovalo vydanie debutového albumu First Message. Vydanie sa malo uskutočniť 6. augusta. Avšak, nakoniec sa nekonalo pretože bolo záhadne zrušené a vydala sa pieseň Mikadzuki. Tento song bol opäť výborný pre obchody. Album sa nakoniec vydal v novembri.
Po ďalšie roky vydala ďalšie albumy a dokonca sa jej podarilo navštíviť aj koncerty. Najnovšia pieseň je Okaeri pre doramu Zettai Kareshi.
----------------------------------------
 
----------------------------------------
I Believe

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára