Domburi (pokrmy s miskou ryže)
Kacudon
Miska s ryžou,smaženou obalovanou bravčovou kotletou a vajcom uvareným na mäkko.
Nikudon
Miska s ryžou,hovädzím,tofu a priehľadnými rezancami.
Ojakodon
Miska s ryžou,kuracím mäsom,cibuľkou a vajcom na mäkko.
Tamagodon
Miska s ryžou a vajcom uvareným na mäkko.
Tendon
Miska s ryžou a jednou či dvoma krevetami smaženými na spôsob tempury a omáčkou.
Unadon
Miska s ryžou a grilovaným úhorom.
Kamameši
Ryža s chuťovkami dusenými v keramickom či kovovom hrnci s drevenou pokrievkou.Podáva sa v nádobe,v akej bola uvarená.
Karéraisu
"Kari ryža" - buď ebikaré (krevetové kari) ,kacukaré (so smaženou bravčovou kotletou) alebo iné.
Makunouči bentó
Klasické bentó
Očazuke
Ryža v miske s porciou grilovaného lososa,kompótovanými slivkami atď.,preliata čajom.
Ómuraisu
Tenká omeleta plnená ryžou s paradajkovou omáčkou a kúskami kuracieho či bravčového mäsa.
Onigiri
Dva či tri trojuholníky ryže obalené prúžkom sušenej morskej riasy (nori).
Unadžu
Grilovaný úhor servírovaný na ryži v lakovanej krabičke s viečkom.
Zósui
Ryžová polievka s vývarom z pozostalého jedla z jedného hrnca (nabemono).
Rezancové pokrmy
JakisobaMäkké čínske rezance orestované na panvici so zeleninou a mäsom či ryžou.
Kicune soba/udon
Rezance soba či udon v ochutenom vývare daši s kúskami smaženého tofu.
Nabe jaki udon
Rezance udon dusené v keramickom hrnci s pokrievkou (donabe) , s ochuteným vývarom daši ,niekedy s krevetami smaženými na spôsob tempury ,hríbmi šiitake a vajcom.Obľúbené zimné jedlo.
Rámen
Čínske rezance v bravčovom vývare.Obvykle sa naň kladú tenké plátky pečeného bravčového,pór,špenát a plátok rolky z rybej pasty.
Reimen ( Hijaši čúka)
Čínske rezance s prúžkami šunky alebo pečeného bravčového mäsa,uhorkou a kapustou,zo zálievkou z octa a sezamového oleja.Často letná strava.
Sómen
Veľmi tenké biele rezance podávané obvykle v ľadovej vode.
Tamagotodži soba/udon
Soba či udon v ochutenom vývare daši,s rozklepnutým vajcom.
Tempura soba/udon
Soba alebo udon s jedným či dvoma kúskami krevetovej tempury.
Zarusoba
Rezance soba servírované studené na bambusovom podnose.Variace tenzarusoba obsahuje okrem rezancov aj krevetovú a zeleninovú tempuru.
Pokrmy pripravoné pri stole
Mizutaki/Čirinabe Nabemono (jedlo z jedného hrnca) ,zelenina,tofu a kuracie mäso (mizutaki) či ryba (čirinabe).
Okonomijaki
Omeleta s kapustou,krevetami,olihňami či bravčovým mäsom urobená na panvici.
Šabušabu
Nabemono (horký kotík) s tenkým plátkami hovädzieho mäsa a zeleniny.
Sukijaki
Kvalitné hovädzie mäso a zelenina pripravovaná na pánvi.
Teppanjaki
Mäso alebo krevety či olihne so zeleninou,grilované na panvici pred stravníkom.
Udonsuki
Rezance udon,kuracie mäso a niekedy slávky či krevety dusené v polievke.
Kategória gril
AemonoOchutené šaláty.
Agemono
Smažené pokrmy.
Jakimono
Grilované jedlá
Nimono
Varené jedlá.
Sašimi(Ocukuri)
Surová ryba.
Sunomono
Pokrmy ochutené octom.
Jedlá na objednávku
AgedašidófuSmažené tofu (sójový syr) vo vývare.
Čikuzenni
Mierne povarená zelenina a kúsky kuracieho mäsa.
Cukemono no moriawase
Rozmanitá nakldaná zelenina.
Eda mame
Dusené zelené sójové bôby.Obľúbené ľahké letné jedlo.
Hijajakko/Judófu
Studené/mierne povarené tofu.
Jakiniku
Hovädzie na ražni na kórejský spôsob.
Jakitori
Kuracie mäso grilované na ihle.
Kinpira
Smažené prúžky lopuchového koreňa a mrkvy.
Nattó
Zkvasené sójové bôby.
Nikudžaga
Hovädzie či bravčové mäso mierne povarené so zemiakmi.
Oden
Miešanice so smaženými rybími koláčikmi a rôznou zeleninou.
Ohitaši
Varený špenát alebo iná listová zelenina s omáčkou.
Šjojaki
Ryba grilovaná nad ohňom.
Tamagojaki
Omeletová rolka.
Tonkacu
Bravčová kotleta s najemno pokrájanou kapustou.
Tori no karaage
Smažené kuracie kúsky.
Pokrmy v čínskom štýle
GjózaSmažené knedličky
Harumaki
Jarný závitok.
Jakimeiši
Smažená ryža.
Šumai
V pare varené bravčové knedličky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára