25. 12. 2011

Jedálny lístok

Domburi (pokrmy s miskou ryže)

Kacudon
Miska s ryžou,smaženou obalovanou bravčovou kotletou a vajcom uvareným na mäkko.

Nikudon

Miska s ryžou,hovädzím,tofu a priehľadnými rezancami.

Ojakodon

Miska s ryžou,kuracím mäsom,cibuľkou a vajcom na mäkko.

Tamagodon

Miska s ryžou a vajcom uvareným na mäkko.

Tendon

Miska s ryžou a jednou či dvoma krevetami smaženými na spôsob tempury a omáčkou.

Unadon

Miska s ryžou a grilovaným úhorom.

Kamameši

Ryža s chuťovkami dusenými v keramickom či kovovom hrnci s drevenou pokrievkou.Podáva sa v nádobe,v akej bola uvarená.

Karéraisu

"Kari ryža" - buď ebikaré (krevetové kari) ,kacukaré (so smaženou bravčovou kotletou) alebo iné.

Makunouči bentó

Klasické bentó

Očazuke

Ryža v miske s porciou grilovaného lososa,kompótovanými slivkami atď.,preliata čajom.

Ómuraisu

Tenká omeleta plnená ryžou s paradajkovou omáčkou a kúskami kuracieho či bravčového mäsa.

Onigiri

Dva či tri trojuholníky ryže obalené prúžkom sušenej morskej riasy (nori).

Unadžu

Grilovaný úhor servírovaný na ryži v lakovanej krabičke s viečkom.

Zósui

Ryžová polievka s vývarom z pozostalého jedla z jedného hrnca (nabemono).



Rezancové pokrmy
Jakisoba

Mäkké čínske rezance orestované na panvici so zeleninou a mäsom či ryžou.

Kicune soba/udon

Rezance soba či udon v ochutenom vývare daši s kúskami smaženého tofu.

Nabe jaki udon

Rezance udon dusené v keramickom hrnci s pokrievkou (donabe) , s ochuteným vývarom daši ,niekedy s krevetami smaženými na spôsob tempury ,hríbmi šiitake a vajcom.Obľúbené zimné jedlo.

Rámen

Čínske rezance v bravčovom vývare.Obvykle sa naň kladú tenké plátky pečeného bravčového,pór,špenát a plátok rolky z rybej pasty.

Reimen ( Hijaši čúka)

Čínske rezance s prúžkami šunky alebo pečeného bravčového mäsa,uhorkou a kapustou,zo zálievkou z octa a sezamového oleja.Často letná strava.

Sómen

Veľmi tenké biele rezance podávané obvykle v ľadovej vode.

Tamagotodži soba/udon

Soba či udon v ochutenom vývare daši,s rozklepnutým vajcom.

Tempura soba/udon

Soba alebo udon s jedným či dvoma kúskami krevetovej tempury.

Zarusoba

Rezance soba servírované studené na bambusovom podnose.Variace tenzarusoba obsahuje okrem rezancov aj krevetovú a zeleninovú tempuru.



Pokrmy pripravoné pri stole
Mizutaki/Čirinabe
Nabemono (jedlo z jedného hrnca) ,zelenina,tofu a kuracie mäso (mizutaki) či ryba (čirinabe).

Okonomijaki

Omeleta s kapustou,krevetami,olihňami či bravčovým mäsom urobená na panvici.

Šabušabu

Nabemono (horký kotík) s tenkým plátkami hovädzieho mäsa a zeleniny.

Sukijaki

Kvalitné hovädzie mäso a zelenina pripravovaná na pánvi.

Teppanjaki

Mäso alebo krevety či olihne so zeleninou,grilované na panvici pred stravníkom.

Udonsuki

Rezance udon,kuracie mäso a niekedy slávky či krevety dusené v polievke.



Kategória gril
Aemono

Ochutené šaláty.

Agemono

Smažené pokrmy.

Jakimono

Grilované jedlá

Nimono

Varené jedlá.

Sašimi(Ocukuri)

Surová ryba.

Sunomono

Pokrmy ochutené octom.


Jedlá na objednávku
Agedašidófu

Smažené tofu (sójový syr) vo vývare.

Čikuzenni

Mierne povarená zelenina a kúsky kuracieho mäsa.

Cukemono no moriawase

Rozmanitá nakldaná zelenina.

Eda mame

Dusené zelené sójové bôby.Obľúbené ľahké letné jedlo.

Hijajakko/Judófu

Studené/mierne povarené tofu.

Jakiniku

Hovädzie na ražni na kórejský spôsob.

Jakitori

Kuracie mäso grilované na ihle.

Kinpira

Smažené prúžky lopuchového koreňa a mrkvy.

Nattó

Zkvasené sójové bôby.

Nikudžaga

Hovädzie či bravčové mäso mierne povarené so zemiakmi.

Oden

Miešanice so smaženými rybími koláčikmi a rôznou zeleninou.

Ohitaši

Varený špenát alebo iná listová zelenina s omáčkou.

Šjojaki

Ryba grilovaná nad ohňom.

Tamagojaki

Omeletová rolka.

Tonkacu

Bravčová kotleta s najemno pokrájanou kapustou.

Tori no karaage

Smažené kuracie kúsky.
Pokrmy v čínskom štýle
Gjóza
Smažené knedličky

Harumaki

Jarný závitok.

Jakimeiši

Smažená ryža.

Šumai

V pare varené bravčové knedličky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára