20. 12. 2011

Matsumoto Jun

Meno : Matsumoto Jun
Prezývky : Matsujun, Junji, Jun~chan, Matsumoto~kun, Do-S
Povolanie : herec, spevák
Narodeniny : 30. augusta
Miesto narodenia : Tokyo, Japonsko
Výška : 173 cm
Váha : 58 kg
Znamenie : panna


Narodil sa v Tokyu, v Japonsku. Matsumoto je najlmadším dieťaťom svojích rodičov. Má staršiu sestru, ktorá podporovala jeho rozhodnutie pripojiť sa v roku 1996 k Johnny's Entertainment (pozn. - obrovská talentová agentúra). Mysliac, žeby uspel, poslal svoju žiadosť tejto agentúre po ukončení školy, a týždeň nato, mu zavolal samotný prezident, Johny Kitagawa, a pozval ho na skúšku. Kôli tomu je Matsumoto vo vnútri označovaný ako elita.
Matsumoto začal svoju kariéru v zábavnom priemysle ako záložný tanečník pre rôzne skupiny, ktoré boli v tejto agentúre, až sa v roku 1999, kedy sa stal členom skupiny Arashi. Vyštudoval Horikoshi Gakuen, známu strednú školu pre umelcov.

Araši [Arashi]

Debut skupiny bol oznámený 15. septembra 1999, s veľkou parádou na palube lodi blízko pobrežia Honolulu. Meno skupiny bolo vybraté agentúrou, čo znamenalo "búrka" a je určené pre predstavovanie ambícií skupiny, ktorá sa cez hudbu mala snažiť "vytvoriť búrku po celom svete". Debutový singel, Arashi, bol masový hit a hneď po vydaní sa ukotvil na prvých miestach grafov a predal niekoľko tisíc kópií. Arashi sa darilo až ich nahrávanie bolo zrušené kôli chlapčenskej skupine Kat-TUN, ktorej debutový singel, z názvom Real Face, bol vydaný v marci 2006.
Všetky single, albumy a DVD boli úspešne vydané. Jediné single, ktoré nedovŕšili Oricon top, boli Typhoon Generation, Tomadoi Nagara a Hadashi No Mirai/Kotoba yori Taisetsu na Mono. Ich singel, Truth/Kaze no Mukō e, je najúspešnejsí od debutového singlu.
Od roku 2001 sú Arashi tiež častými televíznymi hosťami. Ich prvý program, Mayonaka no Arashi, mal 38 epizód. V súčastnej dobe sú hosťami troch programov, Arashi no Skudai-kun, Himitsu no Arashi-chan a hernej šhow, VS Arashi.

Herecká kariéra

Matsumoto svoj herecký debut zvládol v roku 1997, v mysterióznom trileri, Bokura no Yūki ~Miman Toshi~. Po prvýkrát sa objavil na plátne o rok neskôr v Shinjuku Tanteidan Shōnen, aj keď jeho prielom neprichádzal; až do roku 2001, kedy účinkoval ako Hajime Kinda'ichi v 3. sérií Kinda'ichi Shōnen no Jikenbo. Singel Jidai, ktorý zložila Arashi, bol použitý ako theme song pre doramu a bol považovaný za najlepší theme song na 30-tej Television Drama Academy Awards.
V roku 2002 získal Matusmoto väčsiu popularitu, keď hral v 1. sérií Gokusen. Jeho portrét problémového, ale vysoko inteligentného študenta, Shina Sawadu, mu vyvolalo obdiv a na 33-tej Television Drama Academy Awards (ďalej už len TDAA) vyhral cenu za Najlepší podporujúci herec. Neskôr, v roku 2003 hral v špeciálnej časti epilógu. V rovnakom roku urobil aj komédiu, Yoki no Mikata. Matsumoto prijal ďalšiu vysokú rolu v živej akčnej adaptácií, Kimi wa Pet, ako Takeshi "Momo" Goda. Arashi v roku 2002 začala svoj prvý spoločný film nazvaný, Pika*nchi Life Is Hard Dakedo Happy, a na to, v roku 2004, prišlo aj pokračovanie, Pika*nchi Life Is Hard Dakara Happy. Tiež hral vo filme Tokyo Tower ako sukničkár, ktorý je na staršie ženy.
Rok 2005 znamenal pre Matsumoto doposiaľ najdôležitejšie role, keď hral v dorame Hana Yori Dango, ktorá ho preslávila. Matsumotovo podanie nadutého a arogantného vodca štyroch dedicov obchodných miliardárov mu vyrhal cenu, opäť na 47. TDAA, za Najlepší podporný herec. Úspech podškrtla aj 2. séria vysielaná v roku 2007. Druhá séria bola vychvalovaná s poctami kedy sa nazývyala Najlepšia dorama. TBS rozhodlo ukončiť sériu filmom, Hana Yori Dango -Final-, ktorý udrel na japonské obrazovky 28. júna 2008. Film sa vysielal tiež v Hong Kongu, Singapure a Severnej Kóreji.
V roku 2007 hral v Bambino!, ktorý vyhral na 53. TDAA cenu za Najlepší herec. V tom istom roku, Arashi hviezdil v 3. spoločnom filme, Kiroii Namida, zatiaľčo Matsumoto bol obsadený do zatiaľ najkontroveznejšej role, kedy hral s Nana Eikurain, v nezávislom filme, Boku wa Imōto ni Koi o Suru, ako hlavná postava. Matsumoto si neustále vyberal rozdielne postavy, až vzal svoju prvú jidaigeki (etapa kľudu) rolu, v roku 2008, ako re-make z Akira Kurosawy (pozn. veľmi významný producent, režisér, v období vojen) The Hidden Fortress, Kakushi Toride no San-Akunin: The Last Princess, s hercami Hiroshi Abe, Kippei Shiina a Masami Nagasawa. Spojil sa tiež s predstaviteľmi Bambino!, Karina, v zvláštnom TV filme, Myū no Anyo Papa ni Ageru, ktorý vysielali ako 24 hodiný charitatívny špeciál v roku 2008.
Kôli jeho vysoko uznávanej roli ako Domyouji Tsukasa v trilógií Hanad, a Matsumoto bol ocenený CQ mužom roku pod kategóriou spevák/herec.
V roku 2009 hral ako Vito, polovične japonsko-fínsky mladý muž, ktorý vždy čelí životu úsmevom, v dráme Smile. Matsumoto vyhral vďaka jeho roli v dráme, na 13-tej Nikkan Sports Drama Grand Prix, cenu za najlepšieho herca.


Dorama :

Bokura no Yuki ako Mori
Gokusen ako Sawada Shin
Hana Yori Dango ako Domyoji Tsukasa
Hana Yori Dango 2 ako Domyoji Tsukasa
Hitsuyou no Nai Hito ako Takuji Ohno
Kimi wa Petto ako Momo/Goda Takeshi
Kindaichi Shonen no Jikenbo 3 ako Kindaichi Hajime
Kowai Nichiyobi ako S (10. časť)
Propose
Smile ako Hayakawa Vito
Myu no Anyo Papa ni Ageru ako Yamaguchi Hayato
Bambino! ako Ban Shogo
Yoiko no Mikata ako Sawada Shin
Yonimo Kimyona Monogatari Imakiyo-san
Wagaya no Rekishi ako Yame Yoshio


Filmy :

Boku wa Imouto ni Koi wo Suru (I Love My Younger Sister) ako Yori
Hana Yori Dango -Final-
Kakushi Toride no San Akunin (The Last Princess)
Kiiroi Namida ( Yellow Tear)
Pika*nchi Life is Hard Dakedo Happy ako Bon
Pika*nchi Life is Hard Dakara Happy ako Bon
Shinjuku Tanteidan Shonen (Shinjuku Boy Detectives)
Tokyo Tower ako Koji


Divadlo :

Byakuya no Valkyrie
East of Eden
Stand by me
West Side Story

-----------------------------------
Mini galéria

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára