20. 12. 2011

Shun Oguri

Meno : Shun Oguri
Narodeniny: 26. decembra
Miesto narodenia : Kodaira, Tokyo, Japonsko
Výška : 183 cm
Hobby : PC, autá, surfovanie
Rodina : starší brat, staršia sestra


Shun Oguri sa narodil v Tokyu, v Japonsku, 26. decembra 1982. Má staršieho brata a sestru. Jeho brat, Ryo Oguri je tiež herec. Shunovi rodičia vybrali meno Oguri Shun, kôli veštcovi, ktorý predpovedal, že ak rodičia vyberú toto meno, zabezpečia pre dieťa na celý život obrovské bohactvo.

Herecká kariéra

V roku 1994, začal Shun svoju kariéru v detskom divadle. Asi prvý herecký debut nastal v roku 1998, kedy ako 16. ročný hral v dráme Great Teacher Onizuka. Jeho hranie priťahovalo ohromnú pozornosť a od vtedy sa presunul na väčšie role. V roku 2000 hral hluchú osobu v Summer Snow. Dva roky na to, hral v populárnej dráme Gokusen, v ktorej hral bitkára. V Gokusen sa spriatelil s japonským spevákom a hercom Jun Matsumoto. Táto známosť pomohla Ogurovi dostať prelomovú rolu ako Rui Hanazawa v Hana Yori Dango, kde hrali spoločne. Po pravde, Jun Matsumoto povedal producentom, že ak nedajú Shunovi rolu, nebude hrať ako Domyouji. V skutočnom živote, sú Matsumoto a Oguri veľmi dobrý priatelia.
Hoci jeho prvá hlavná rola bola v roku 2006 v dráme, ako slávny Shin'ichi Kudo z Detective Conan. Shun tiež prepožičal hlas pre film Fullmetal Alchemist the Movie: Conqueror of Shamballa, v ktorom daboval spoločne so svojím bratom, Ryo Ogurin. Oguri sa predviedol v hlavnej roli perfektne, ale aj tak uviedol, že v skutočnosti hrá radšej vedľajšie role. V roku 2007 získal pozornosť za Hanazakari no Kimitachi e ako Sano Izumi. Počas natáčania Hana Kimi, musel s Toma Ikuta urobiť niekoľko bozkávacích scén. A hoci sa zdalo, že niečo medzi nimi vzniklo, skutočnosť bola taká, že sú len veľmi dobrými priateľmi, a Oguri dodal, že nikdy nebozkával také pery ako má Toma. V marci 2008, dostal na Golden Arrow Awards v kategórií Vysielanie (drama) a zároveň prijal na Japan Movie Critics Awards cenu ako Najlepší herec, za jeho film Crows ZERO.
Jeho najpopulárnejšia rola v TV dráme v Binbō Danshi ako chudobný univerzitný študent Kazumi Koyama. Cieľom osláviť jeho 5. výročie na Toho Cinemas v Tokyu, získall Shun Oguri Film Festival, ktorý sa konal 11. apríla. Počas celého večera tu boli ukazované 4 filmy s hercom. Oguri a jeho spoluherec Mao Inouget, dostal nováčikovské ceny z Hashida Awards, za ich výkony v zvláštnej dráme Hana Yori Dango 2. Okrem hrania, boli hosťami v týždennej rádio-show, nazvanej All Night Nippon. Poslucháči rozhodovali o prezývke pre Shuna, ktorá nakoniec znela Shunkerbell. Celkovo sa dá povedať, že Oguri je jeden z doposiaľ najznámejších japonských osobností.


Osobný život

Oguriho najlepšia kamarátka, Takashi Tsukamoto je herečka, modelka a speváčka. Oguri a Tsukamoto spolu hrali v dorame Stand Up!!. Spoločne tiež raz robili pre yaoi časopis modelov.
Oguriho prvé oficiálne dievča bolo Mari Yaguchi. 10. apríla 2005, bol tento vzťah pristihnutý časopisom FRIDAY. Oguri a Yaguchi spolu chodili od tej doby, rok. Opustila Morning Musume (pozn. dievčenská tanečná skupina) 15 dní po incidente paparazziov, hovoriac, že ona prezradila svoju pozíciu idolu a, že chce odísť ako dospelý človek. Fanúšikovia špekulovali, že ju Up-Front Agency prinútila, aby odišla, pretože členovia Morning Musume nemajú povolené, aby mali priateľov, ktorý podporujú ich čistý "idol image". Avšak Oguri bol veľmi zhovievavý a pochopil, že si musela veľa vytrpieť, pretože bola s ním. Definitívne sa rozišli v apríli 2006. Ako dôvod udali to, že mali až príliš rušný život.
Shun vo voľnom čase veľmi rád surfuje. Má tzv. Pectus Excavatum, ktorá ovplivňuje rast niekoľkých rebier, čo spôsobuje, akoby mal deformovaný hrudník. Z 45% prípadov je to genetické.


Filmy :

Azumi - Nachi
Azumi 2 Azumi 2: Death or Love - Ginkaku
Boys Over Flowers: Final
Crows: Episode 0
Crows Zero 2
Ghost Tunnel Otoshimono
Hakenkreuz no tsubasa - Rikuo
Is A.
Kisaragi
Life on the Longboard
Neighbour No. 13 Rinjin 13-go - Juzo Murasaki
Reincarnation Rinne - Kazuya Omori
Robot Contest Robokon - Koichi Aida
Sakuran - Florist
Snakes and Earrings | Hebi ni piasu
Sukiyaki Western Django
Tajomaru
The Lament of Lamb | Hitsuji no uta - Kazuna Takashiro
Waters Uotazu - Ryohei


Dorama :

Aikurushii
Aoi Tokugawa Sandai
Binbo Danshi
Boys Over Flowers | Hana yori dango
Boys Over Flowers 2 | Hana Yori Dango 2
Emergency Room 24 Hours 3 | Kyumei Byoto 24 Ji 3
Fire Boys - ep.2
Gokusen
GTO: Great Teacher Onizuka
Hachidai Shogun Yoshimune
Hana-Kimi
Hideyoshi
Ikebukuro West Gate park - ep. 2
Pure Soul
Shouri no Megami
Smile
Sore Ga Kotae Da!
Stand Up!!
Summer Snow
Tenchijin
The In-Laws
Tokyo Dogs
Train Man: Densha Otoko
Yoshitsune
Yume wo Kanaeru Zo - ep. 1


TV filmy :

24 no Hitomi
Ao to Shiro de Mizuiro
Detective Conan: Kudo Shinichi's Written Challenge
Hana-Kimi SP
Koto
Kudo Shinichi Returns! Showdown with the Black Organization
To Daisuke in Heaven
Train Man: Densha Otoko Deluxe
Yuuki
Yume wo Kanaeru Zo SP


Divadlo :

As You Like It
Caligula ako 'Caligula'
Gouzen no Onaku
Hamlet
The Comedy of Errors
Titus Andronicus


Dabing :

Dōbutsu no Mori ako Totakeke (anime)
Fullmetal Alchemist the Movie: Conqueror of Shamballa ako Alfons Heiderich (animovaný film)
Professor Layton ako dospelý Luke / 'Legal' (Nintendo DS hra)
Surf's Up (rozprávka)
Jyu Oh Sei ako "Third" / Sigurd Heiza (anime)
Wangan Midnight ako Akio Asakura (anime)

-----------------------------------
Mini galéria

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára