20. 12. 2011

Mliečne ryžové Moči s príchutou Maccha (Maccha miruku mochi)

Suroviny : 15 g čaju maccha
40 g solamylu
50g cukru
300ml mlieka
štipka soli
Príprava : Všetky prísady zmiešame dohromady,dáme na šporák,na silný oheň.Za neustáleho miešania privedieme k varu,potom odstavíme zo sporáku.Dáme do plochej misky s viekom (najlepšie sú tie plastikové) a dáme do chladničky zchladiť.Potom vzniknutú hmotu nakrájame podla chuti na ľubovolný tvar.Podávame buď samotné,alebo so sladkou fazulovou pastou "azuki"
Upozornenie : Je treba skonzumovať v deň výroby.vydrží totž iba 1 deň!

zdroj : japa-shop.cz

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára