20. 12. 2011

Tempura

Počet porcií : 3
Suroviny : 8 tygrích kreviet
4 ks ryby s bielym mäsom (napr: treska)
4 hríby shiitake
2 baklažány
polovica sladkého zemiaku
2 zelené papriky
pol hrnčeka nastrúhanej bielej reďkovky daikon
1 lyžička čerstvo nastrúhaného ďumbieru
3 hrnčeky rastlinného oleja
Zmes na obalenie - koromo :1 hrnček obalovacej zmesi tempura ko
1 vajce
kocky ľadu
Omáčka tencuju : 1 hrnček vody
pol lyžičky koncentrovaného vývaru daši no moto
štvrť hrnčeka sojovej omáčky
štvrť hrnčeka mirinu

Príprava : Krevety uvaríme a vyvlečieme z panciera, ponecháme iba pancier na chvoste. Ryby umyjeme a osušíme. Hríby necháme v celku, baklažány nakrájame na plátky, zemiaky na kolieska a papriky na silnejšie prúžky. Potom pripravíme z vajca a obalovacej zmesi husté cestíčko, pridáme kocky ľadu a premišame. Cestíčko musí byť chladné a naviac môže obsahovať žmolky múky. Kúsky kreviet, rýb a zeleniny zmáčame v ľadovom cestíčku a hádžeme do vriaceho oleja. Cestíčko sa musí ihneď uzavrieť. Dávame smažiť iba jednotlivé kúsky, aby teplota neklesla. Podávame na prútených košíčkoch na kúsku savého papiera. Každý z hodujúcich si pridá svoju porciu strúhanej reďkovky do omáčky tencuju, ktorú pripravíme jednoduchým premiešaním všetkých surovín, a jednotlivé sústa si omáčkou prichucujeme.

zdroj : recepty.mraveniste.cz

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára