Suroviny :
zelenina (akýkoľvek obľúbený druh,napr. : cibula,mrkva ,koreň lotosu "renkon",tekvica "kaboča",hríby "shiitake " ,sladké zemiaky... )
alebo kúsky rýb,morské plody - krevety.
zmes na tempuru,
omáčku "tsuyu" alebo "ajipon",
olej
Príprava : Zmes na tempuru zmiešame s vodou - na 1 plný hrnček zmesi pripadá 3/4 toho istého hrnčeka studenej vody.Zmiešame v miske.Miešame pomaly aby sa do cesta nedostal vzduch.V ceste namočíme zeleninu alebo krevety,ktoré potom usmažíme vo fritovacom hrnci alebo hlbšej panvici.
(Po vhodení do hrnca sa tempura potopí,až vypláve na povrch,je hotová.)
Hotové kúsky potom podľa chuti namočíme do "tsuyu " zmišané v pomere 1:3,alebo do omáčky "ajipon".
Ihneď po namočení konzumujeme !

zelenina (akýkoľvek obľúbený druh,napr. : cibula,mrkva ,koreň lotosu "renkon",tekvica "kaboča",hríby "shiitake " ,sladké zemiaky... )
alebo kúsky rýb,morské plody - krevety.
zmes na tempuru,
omáčku "tsuyu" alebo "ajipon",
olej
Príprava : Zmes na tempuru zmiešame s vodou - na 1 plný hrnček zmesi pripadá 3/4 toho istého hrnčeka studenej vody.Zmiešame v miske.Miešame pomaly aby sa do cesta nedostal vzduch.V ceste namočíme zeleninu alebo krevety,ktoré potom usmažíme vo fritovacom hrnci alebo hlbšej panvici.
(Po vhodení do hrnca sa tempura potopí,až vypláve na povrch,je hotová.)
Hotové kúsky potom podľa chuti namočíme do "tsuyu " zmišané v pomere 1:3,alebo do omáčky "ajipon".
Ihneď po namočení konzumujeme !
zdroj : japa-shop.cz

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára