20. 12. 2011

Utada Hikaru



Utada je netradičná speváčka, už kvôli svojmu miestu narodenia. Narodila sa v USA, no predsa do Japonskej rodiny. Jej hlas je prekrásny na balady no aj veselé piesne.



Meno : Utada Hikaru
Speváčšske meno : Utada Hikaru, Cubic C
Narodeniny : 19. január
Miesto narodenia : New York
Výška : 158 cm
Krvná skupina : A



Biografia
Utada Hikaru sa narodila do japonskej rodiny spojenej s hudobným priemyslom. Utadin hudobný talent a potenciál sa ukázal už v rannom veku. Už v 12. rokoch nahrala svoj prvý anglický album Precious.

Zaujímavé bolo to, že v Amerike nebol vydaný, ale o niečo neskôr bol objavený japonským producentom a následne bol vydaný. Bolo tak v roku 1998. Album prijal dobré recenzie a Utada vo veku 15 rokov získala väčšiu popularitu.

Vidiac Utadin potenciál, sa japonská nahrávacia spoločnosť, Toshiba-EMI, rozhodla presvedčiť aby namiesto tohto albumu vydala japonský album.

V roku 1999 Utada vydala prvý japonský singel "Automatic" , ktorý sa stal okamžitým hitom. Čoskoro vydala prvý japonský album "First Love", ktorého sa predalo vyše 10 miliónov kópií.

V roku 2000 sa Utada vrátila do US kôli štúdiu na Kolumbíjskej univerzite. Jej univerzitný život bol prerušený keď vydala 2. a 3. japonský album Distance a Deep River. Opäť sa albumy stali velkým hitom a predávali sa vo veľkom.

Utada nakoniec nedokončila univerzitné štúdium kvôli zdravotným problémom a rušnému úspešnému speváčšskemu povolaniu.

O niečo neskôr, prekvapila viacerých, keď sa vydala za Kazuaki Kiriya.

V roku 2004 vydala anglický album Exodus", ktorý nebol príliš úspešný na US trhu. Jej singel Devil Inside však zlomil rekordy a stal sa okamžitým hitom, hlavne v disco kluboch.

V júni 2006 vydala svoj 4. album, Ultra Blue. Od vtedy Utade stúpla sláva aj počet fanúšikov.

Za zmienku stojí povedať aj to, že Utada naspievala pieseň pre anime a doramu. Pre doramu Last Friend to je pieseň Prisoner of Love a najnovšou piesňou pre anime Genesis Evangelion je Beautiful World.
--------------------------------------------
Prisoner of Love



Beautiful World


--------------------------------------------

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára