20. 12. 2011

Kokia

J-Pop
Kokiina hudba je zmes jej silného hlasu, ktorý vyvoláva pocit klasiky, spojený s modernom. Kokia sa spolieha hlavne na svoje schopnosti s klavírom, s doprevádzajúcou gitarou, basou a bicími. Spolu s jej hlasom sa tak vytvoria neuveritelné piesne.


Meno : Yoshida Akiko
Speváčske meno : Kokia
Miesto narodenia : Tokyo
Narodeniny : 22 júla 1976
Typ : pop, mäkký rock
Nástroje : klavír, husle,
Povolanie : speváčka,textárka


Biografia

Kokia sa narodila v Tokiu, 22. júla 1976. Vyrastala hlavne v ženskom prostredí. Tvorilo ho matka, babička a jej staršia sestra, slávna huslistka. V rannom veku povedali obe dievčatá babičke svoju vášeň pre hudbu. Kokia preto už vo 2. rokoch brala lekcie huslí. Keď však Kokia objavila fotografie klavírov v detských obrázkových knížkach okamžite stratila záujem o husle a začala sa venovať hre na klavír. Počas učenia dostala niekoľkokrát možnosť zúčastniť sa zborových spolkov, kde sa ukázal jej talent pre spev.

Kokiina matka bola presvedčená o hudobnom talente oboch dcér. Preto sa pripravovala poslať ich na americkú hudobnú vysokú školu. Kokia samotná, mala príležitosť dostať sa na americkú hudbonú vysokú školu 2-krát, prvý-krát v roku 1986 a druhý v roku 1990. Kokia si počas svojho pobytu v Amerike rozvinula pochopenie pre anglický jazyk, kultúru a jeho ľudí. Určitý čas strávila učením, aj v Taliansku. Po návrate do Japonska bola prijatá do prestížnej Toho Gauken akadémie. Tu sa Kokia zdokonalila v speve a opernej klasike. V treťom ročníku štúdia ju kontaktoval Toshifuni Hinata, zo spoločnosti Pony Canyon, ktorá hladal mladé talenty. Demo nahrávku,ktorú poslal jej priateľ obsahovali piesne Arigatou a Live Alone. Okamžite tým vzbudila záujem. Plus tu bol aj jej potenciál speváčky,skladatelky piesní; preto s nimi podpísala zmluvu.

Kokiin debut pre Playstatyon hru "Tails Concerto" bol vydaný 16. apríla 1998. Spievala opening * For Little Tails, avšak tá bola neskôr odstránená zo soundtracku. Jej prvý sólo singel bol vydaný 29. apríla 1998 a bol nazvaný " Aishiteru kara ". Táto pieseň bola použitá v Tv dráme Brothers , ktorá mala premiéru na Fuji Tv. Táto dráma bola viac populárna v Hong Kongu či Taiwane a Kokia si tak získala fanúšikov v oboch krajinách. Toho roku sa ešte Kokia spoznala so slávnym skladatelom Yoko Kanno a prispela ending** piesňou pre anime Brain Powered.

* opening = pieseň ktorá sa objavuje na začiatku anime,filmu....
** ending = -//-ako u opening len z rozdielom že ending je pieseň na konci

V roku 1999 Kokia získala v hudobnom priemysle pevnú pôdu pod nohami. Vďačí za to predovšetkým singlu Arigatou ... , ktorý vydala ešte počas štúdia na Vysokej Hudobnej Škole. Arigatou ...  bol poslaný na International Popular Music Awards v Číne a skončil na 3. mieste. V roku 1999 vydala svoj debutový album Songbird, ktorý vyjadroval jej túhu nestať sa typickou pop star. Zažila taktiež svoj prvý sólový koncert v Hong Kongu, ktorý sa potom dostal aj do rádia. Kokia tak získala ďalších fanúšikov a pribúdalo jej na popularite.

V roku 2001 zložila pieseň Say Hi! , ktorá bola použitá do reklamy na kozmetiku Shiseido. Táto reklama sa vysielala vo všetkých ázijských krajinách aj s Japonskom. Neskôr bola hosťom na charitatívnom koncerte v Hong Kongku, propagujúc likvidáciu drog. Bolo to tiež 31. decembra 2001, kedy sa zúčastnila aj jedného zo 4. najväčších predstavení v Taiwane sponzorované Mtv-Asia. Kokia bola prvý japonský umelec, ktorý vôbec účinkoval pred vládou. V roku 2002 sa konal jej sólový koncert v Shibuya On Air West, ktorý bolo možné vydieť aj cez internet. Pozeralo naňho vyše 700 ľudí. Kokia naspievala ďalšiu pieseň, A gift , ktorá bola použitá v reklame na autá značky Subaru,s nasledujúcou propagáciou v Japonsku. V januári Kokia nakoniec predviedla svoj prvý koncert v Európe, konal sa v Paríži.

Kokia vydala ďalší album Pearl: The Best Collection , ktorý bol zmesou piesní z predošlých albumov a singlov. Táto zmesica získala v Japonsku okamžitý úspech. S takouto popularitou, v Hong Kongu,Taivane a dokonca aj v Európe vyzerala Kokiina budúcnosť v hudobnom priemysle veľmi slubne. Od vtedy už pracovala s mnohými uznávanými umelcami ako Hideki Saijo, Ryuichi Kawamura či Fake.

---------------------------------------------

 



---------------------------------------------
Kokia - Tatta Hitotsu no Omoi   ( Gunslinger Girl Il Teatrino OP )


podľa mňa najkrajšia pieseň...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára