20. 12. 2011

Vidoll

Visual kei
Vidoll je visual keiová skupina, ktorá vznikla vo februári 2002 pod nahrávacou spoločnosťou Matina label. Navzdory niekoľkým zmenám v zostave skupiny, pokračovali ku predu so stále sa zväčšujúcou popularitou a základom fanúšikov. Ich hudba je skoro žáner sám o sebe. Je to zmes heavy metalu, sladkých balád a jazzu.
Boli označený za jednu z najúspešnejších skupín.



Charakter kapeli v skratke :

Meno : Jui
Pozícia : vokál
Narodeniny : 30.júna
Krvná skupina : 0
Miesto narodenia : Sendai
Výška : 172 cm
Váha : 50 kg
Jui je vokalista kapely. Jeho hlas je veľmi všestranný. Dokáže vydať kryštalicky-čisté vysoké ale aj hlboké tóny. Stará sa o texty piesní. Jeho štýl písania je zvláštny. Zdá sa akoby mal rád slovné hry v tvare slovných dvojzmyslov. Písal texty piesní pre skupinu pred tým než sa pripojil k Vidoll. Jui bol v skupinách De-vine, Rasa, Raisonne a Luinspear. Bol súčasťou Kisaki projektu, požičal svoj sladký hlas k jeho balade.


Meno : Shun
Pozícia : gitara
Narodeniny : 15. februára
Krvná skupina : AB
Miesto narodenia : Kumamoto
Výška : 183 cm
Váha : 50 kg

Shun sa pridal ku skupine ako náhrada za Hide,ako vedúca gytara. Shun bol známy ako Kaede zo skupiny Calorze a Gossip.




Meno : Giru
Pozícia : gitara
Narodeniny : 21. augusta
Krvná skupina : A
Miesto narodenia : Shizuoka
Výška : 164 cm
Váha : 52 kg
Giru sa pridal ku skupine ako náhrada za Yukine, ako doprovodná gitara. Giru bol známy ako Uruha v jeho predchádzajúcej skupine, Lilith.


Meno : Rame
Pozícia : basa
Narodeniny : 11.júna
Krvná skupina : A
Miesto narodenia : Suita (Osaka)
Výška : 163 cm
Váha : 49 kg
Je vodca kapely. Skladá hudbu a píše aj texty piesní, čo je možné poznať podľa výrazných basových línií. Veľmi často zaraďuje gytarové sóla na druhé miesto. Rame je na javisku trošku šibnutý. Má veľmi chudobný zmysel pre rytmus, no aj napriek tomu je to skvelý basista. Obvykle ho porovnávajú k Manovi. Rame bol predtým v skupinách Radifia a Eze:qul.

Meno : Tero
Pozícia : bubny
Narodeniny : 8.september
Krvná skupina : B
Miesto narodenia : Sapporo (Hokkaido)
Výška : 164 cm
Váha : 55 kg
Skrytý za jeho obrovskú výbavu. Tero sa aj napriek tomu zdá velkým vtipkárom. Je vždy plný života. Tero hráva aj na klavír, čo sa veľakrát hodilo. Tero bol v malej kapele z Hokkaida, pred tým než prišiel do Tokya , kde sa stretol s Rame a vytvorili tak Vidoll.





Biografia
Rame založil kapelu Vidoll v roku 2002 s vokalistom Jui, Yukine a Ayano hrali na gitare a Tero na bubnoch.
Prvý krát sa predviedli v máji 2002 v " Yokohama Arena Sounhall ". Krátko po tom, presnejšie v júli, vydali ich prvé dva maxi-single, Face Pisatoro a Face Mayura. Oba sa rýchlo vypredali. Nasledujúce mesiace bola kapela uvádzaná na CD pod Matina label.
Kisaki, predošlí vlastník Matina label, založil Under Code Productions. Vidoll bola jedna zo skupín, ktorá sa k jeho novej spoločnosti pripojila. V marci 2003 uverejnili svoju premiéru s novou spoločnosťou, s ktorou následne udreli na obchody singlami a mini-albumami.
Na konci mája vydali ich prvé DVD. To obsahovalo tri PVs a jedno živé predstavenie. 26. júna uskutočnili ich prvý sólový koncert v Meguro Rock May Kan. August značil Ayanov odchod zo skupiny, ktorý to odôvodnil hudobnými rozdielmi. V decembri zažili živé nahrávanie ich prvého sóla, ktorý sa uvolnil do predaja. Hide, ktorý bol pôvodne v skupine Vanilla, zaujal Ayanove miesto.
Vidoll kráčali smerom do sveta. Vydali album toho najlepšieho pod francúzskou spoločnosťou Mabell, predstavujúc sa tak celému Európskemu obecenstvu. Ich prvý album, Mukashi futokoro Kashi Ningyou shuu + omake, bol v podstate mix dvoch predošlích mini-albumov s bonusovým materiálom. Bolo to vydané 8. júna. 2005. Obmedzenie bolo na 10 000 kópií a úplne sa vypredalo.
26. apríla. 2005, Jui počas koncertu oznámil, že Hide a Yukine koncom júna odchádzajú zo skupiny. 13. júla 2005 boli do Vidoll prijatý Shun a Giru ako gitaristi .
V roku 2006 Kisaki oznámil že taktiež končí s kapelou. Nastali problémy so spoločnosťou.Nakoniec sa to vyriešilo pripojením k inej spoločnosti. Všetky informácie nasvedčovali tomu, že sa chystajú na ďalší album. A bolo tomu tak. V.I.D bol vydaný 22. novembra.

Najlepší dvojitý album s titulom, Proposal, šiel na predaj 28. Spolu s PV zbierkovým DVD. Flashback a V.I.D. seat for Lastlovers,  DVD obsahujúce stopáž s ich životom. Bolo to uvedené 29. decembra. 2006.
V marci 2007 zmenili svoje oficiálne miesto. Od vtedy sú súčasťou Sword Records.
----------------------------------------
          
----------------------------------------
        Vidoll - Eliza                                                       Vidoll-Shutdown
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára