
Suroviny:
3 vajíčka
2/3 pohára cukru
1/2 čajové lyžičky sóda bikarbóna
3 polievkové lyžice vody
1 pohár preosiatej múky
3/4 anko (sladká fazuľa)
rastlinný olej na smaženie
Postup:
Do misky dajte vajcia a cukor, vyšlahajte. Rozpustite sódu bikarbónu vo vode. Pridajte vodu do vajcovej zmesi. Postupne pridávajte preosiatu múku do vaječnej zmesi. Na kastrole či variči to ľahko osmažte. Zoberte naberačku a lejte cesto do kastrolu a vytvorte tak malý lievanec. ( cca 4 cm v priemere) Obráťte, keď sa na povrchu objavia bublinky. Opakujte tento proces, aby ste vytvorili 8-10 lievancov. Nechajte lievance vychladnúť. Urobte z lievancov páry a naberačkou medzi ne dajte anko, sladkú fazulu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára