20. 12. 2011

Ellegarden

J-Rock/Punk
Ellegarden je japonská rocková až punková kapela, ktorá vznikla v Decembri 1998 v Chibe. Nachádza sa v nej bubeník Hirotaka Takahashi, vokalista Takeshi Hosomi, gitarista Schinichi Ubakata a basista Yuichi Takada. Ellegarden má prekvapivo podobné znenie ako niektoré americké punkové skupiny, a spieva ako japonsky tak aj anglicky. Niektorý ich prirovnávajú k takým skupinám ako Blink 182, Good Charlotte, Sum 41.

Biografia
V decembri roku 1998 sa Shinichi Ubakata, Takeshi Hosomi, Hirotaka Takahashi a Yuichi Takada rozhodli založiť skupinu Ellegarden. Stalo sa tak v mestečku Chiba,v Japonsku.
Takeshi Hosomi pracoval v počítačovom priemysle ako inžinier. Spojil sa so svojím priateľom Schinichi Ubakata, ktorý hral na gitaru a hladal speváka . Hosomi písal texty v angličitne. Pracoval totižto určitý čas v Californií.
V roku 2001 podpísali zmluvu s japonským Dynamord label, s ktorým 23. mája 2001 vydali svoje prvé CD "Ellegarden". Hneď na to, 12. októbra, vydali svoj prvý maxi-singel "Bare Foot". Pieseň Bare Foot bola použitá v reklame Toyota Heart Label.
20. februára 2002 vydali svoj druhý maxi-singel " Yubiwa". 3. apríla bol vydaný ich prvý Full Album z názvom " Do not Trust Anyone But Us". V auguste sa skupina vydáva naproti krajinou na japonské turné. Na koniec skončila na Rising Sun Rock Festivale v Ezo.
16. Októbra vychádza ich druhý mini-album "My own Destruction". Zároveň začnú propagačné turné "My Own Destruction" skrz Japonskom, na 30. miestach. Skončili cestu s troma totálne vypredanými miestami a to v Tokyu, Nagoye a Osake.
To by bolo stručne k ich prvým albumom.  Kapela už absolvovala množstvo koncertov a ešte viac festivalov,na ktorých je obzvlášť populárna. Popularite sa teší najmä v rodnom Japonsku. Skupina jedného času musela prerušiť niekoľko letných festivalov kôli vokalistovi a jeho problémom s krkom. Teraz je už však všetko v poriadku a veselo pracujú na ďalšom albume.
---------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------
Ellegarden - Butterfly

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára