20. 12. 2011

Gackt

J-Rock

Mal rozsiahlu a pôsobivú kariéru, Gackt je jedným z najuznávanejších Japonských pop-rockových umelcov, ktorý je známy po celom svete. Predal cez 10 miliónov kópií v Japonsku, vrátane 17 singlov a 8 albumov, Gackt je známy aj v Kórei, Tajvane, Hong Kongu a Ázijských oblastiach.

Okrem úspešnej hudobnej reputácie sa Gackt pričinil aj v iných odvetviuach. V roku 2003 napísal, riadil a aj si zahral vo filme "Moon Child", ktorý sa natáčal v Tajvane.

V roku 2007 oznámil spoluprácu so skupinou S.K.I.N. A hoci je v styku so S.K.I.N. neprestáva pracovať aj na svojej sólo kariére.


Meno : Kamui Gakuto
Hudobné meno  : Gackt
Narodeniny : 4. júla
Miesto narodenia : Okinawa
Miesto pobytu : Kyoto
Výška : 180 cm
Váha : 60 kg
Krvná skupina  : A


Biografia

Prvé začiatky tohto neskôr uznávaného umelca začali v roku 1999, Gackt počas tohto roku urobil veľa zo svojej začínajúcej kariéry. Do apríla sa stal pravidelným umelcom na celoštátnom Fm rádio-programe "Radio´s Rajio Ougon Jidai - Kuwareta Youkan to Kajirareta Mikan", ktorý bol vysielaný do 32 oblastí v Japonsku. Behom rovnakého mesiaca sa držal na 1. mieste ako sólový umelec. Koncert bol nazvaný Gackt Easter Live-Resurrection, ktorý sa konal v Omiya Arche. 30. júna vydal svoj prvý singel Mizérable Single Box, ktorý zahrňoval video obsahujúce hudobný video klip a dokument ako sa tento videoklip natáčal.

Nasledujúci mesiac Gackt objavil v Shoxx Wave Illustrtion´ 99 v Osake a Tokyu.V auguste vydal druhý singel Vanila. Singlová titulná skladba bola použitá ako ending pre "Romihi".

Behom februára a marca 2000, Gackt vydal 3 single a v apríli vydal svoj prví sólový album, Mars. Album zahájil jeho celoštátne turné " Mars-Sora kara no Homonsha", ktrorá sa skladala z 16 predstavení začínajúc v Omiya Sonic City a končiac 1. júla v Yokohama Arena. 30. augusta, Gackt vydal 6. singel Saikai-Story. O pár mesiacov neskôr vydal VHS z názvom Mars-Sora kara no Homonsha-Kaisou. Vydanie obsahovalo obrázky z posledného koncertu z jeho celoštátneho turné.

14. marca mal premiéru piesne Kimi no tame ni Dekiru Koto, ktorá bola použitá ako ending pre CDTV. Začiatkom apríla sa stal lepším umelcom než Domoto Brothers. O pár týždňov na to vydal druhý albuim, Rebirth. Keďže sa Gacktov umelecký talent pomerne rýchlo rozrastal, zvyšok roku vydával a robil ďalšie celoštátne turné.



1. apríla 2002 sa Gackt objavil na Nippon Broadcasting show, o 24 dní neskôr vydal singel Wasureani kara,ktorý sa použil pre rôzne reklamy. Wasurenai kara bol použitý pre Fuji digitálnu kamreovú tlačiarenskú kampaň a Doomsday bol použitý ako reklama pre Takanyuri. 9. júna bol začiatok jeho 3. celoštátneho turné. Počas tochto turnéo vydal svoj 3. album, Moon a objavil sa v televíznej reklame pre Tateyama Breewing.

22. septembra mal svoj prvý zámorský koncert v Peking Worker Gymnasium. Objavil sa aj na obrovskej hudobnej udalosti "China-Japan:Holding, Hands, Moving,Together", ktorá pripomínala 30 rokov korekčných vzťahov medzi Čínou a Japonskom. Ako keďby Gackt už toho nevykonal dosť, v roku 2002 mal druhé celoštátne turné, Gackt Live Tour 2002 Kagen no Tsuki. 27. novembra vydal 12. singel Juunigatsu no Love song. verzia z roku 2001 bola spievaná v japončine, zatiaľčo verzia z roku 2002 bola spievaná v angličtine.

Rok 2003 bol opäť rušný. 19. marca vydal 13. singel. 19. apríla bol vydaný film Moon Child a Gackt v ňom hral vedľa populárneho hudobníka Hyde. Gackt pomáhal pracovať na scénari filmu a robil aj vlastné scény. Začiatkom mája začal celoštátne turné a behom júna poskytol hlas pre Rau Wong, hlavnú postavu v hre Bujingai pre Playstation 2. 3. decembra vydal 17. singel Jyuunigatsu no Love song, ale táto verzia bol vlastne duet s tajvanským umelcom Wang Leehom. Pieseň bola naspievaná v čínštine. V ten istý deň vydal 4. album Crescent.

Krátko po vydaní 4. albumu vydal aj 5. album The Sixth Day, ktorý je v skutočnosti zbierka singlov. O pár mesiacov neskôr vyrazil opäť na celoštátne turné, Gackt Live Tour 2004 The Sixht Day a Seventh Night, ktoré bolo zložené z 15. predstavení. 27. októbra vydal 18. singel s názvom Kimi ni Aitakute, ktrý sa stal endingom pre televíznu show The Wide. V decembri bol Gackt ocenení ako najlepší ázijský rockový umelec na kórejskej najväčšej hudobnej udalosti, m. net/Km Music Video Festival. Rovnaký mesiac vydal Jyuunigatsu no Love song v kórejčine.

Rok 2005 sa začal vydaním jeho 20. singla Arittake no Ai de a pieseň bola použitá ako téma pre NNN News Plus1. Na valentína vydal album plná balád, Love Letter. Titulná skladba z jeho 21. a 22. singla bola tiež použitá ako téma. Black Stone je použitá ako pieseň pre Daihatsu, Tv comercial a Metamorphoze boli použité ako téma pre Mobile Suit Gundam 2.

V júni bol Love Letter znova reprodukovaný v Kórei a bol vydaní na kórejskom trhu. 10. augusta sa Gacktov 23. singel Todokanai Ai to Shittetanoi Osaekirezu ni Aishitsudzuketa stal témou pre doramu, Contract Marriage. 21. septembra vydal 8. album Diabolos. Pár dní po jeho vydaní začal Gackt turné z názvom Gackt Live Tour 2005 Diabolos-A Sorrowful tour Poem. Jyuunigatsu no Love Song bol zduetovaný z Isoom z kórejskej skupiny Mc the Max.

Rok 2006 pokračoval Gackt Live Tour 2006 Diabolos-A Sorrowful tour Poem v Ázií. Nasledujúce mesiace vidal 24. a 25. singel. Redemption bol použitý ako téma pre Playstation 2 hru Dirge of Cerberus-Final Fantasy VI, zatiaľčo Love Letter bol použitý ako téma pre Mobile Suit Gundam Z. DIABOLOS - A Sorrowful Poem and Tears on Christmas Eve udrel na pulty 23. marca, nasledovaný vydaním dvoch ďalších Dvd-čok, The Greatest Fimography 1999-2006 Blue a The Greatest Fimogaphy 1999-2006 Red. Z 25. októbra na 22. npvembra Gacktove albumi, Mars, Rebirth, Moon, Crescent a Diabolos boli vydané séria Gackt Premium Collection, ktorá sa skladala zo znovuvydania každého albumu s velkým formátom CD brožúrok.

Vo februári 2007 vydal 26. singel, No ni saku Hana no youni. 27. júna vydal 27. singel Returner-Yami no Shuen. Hoci bol zakaždým na vrchole hitparád, pripojil sa k skupine S.K.I.N. Skupinová premiéra sa konala 29. júna v Kalifornskej konvencií, Anime Expo.


Zhrnuté pôsobenie Gackt v skupinách :

Cains:Feel
Prvá skupina, v ktorej Gackt pôsobil. Po stretnutí s gitaristom You sa rozhodli založiť skupinu. Gackt sa stal čoskoro spevákom.Zakrátko sa pridal aj basista Ren. Hoci sú dnes legendami a  ich hity sú upadajú do zabudnutia, rozpadli sa. Povedzme, že každý išiel svojou vlastnou sólovou dráhou (viz. Gackt, Ren)

Malice Mizer
Táto skupina je jedna z "naj" skupín, či už prepracovanými kostýmami alebo zvláštnym druhom hudby. Malice Mazer je založená podľa zakladateľov Mana a Közi, ktorý sa pýtajú na otázku "Čo je človek?".
Malice Mazer bol založený Mana a Közi, Tetsu, Yu-ki a Gaz. Hneď na úvod sa skupina zapísala ako zvláštna, zmes gotickej a melancholckej hudby proste chytila za srdce každého. Po čase Tetsu odišiel, a kedže skupina stratila speváka, na chvílu prestala hľadať až sa objavil Gackt, ktorého okamžite prijali. Pod jeho vedením sa Malize Mizer drasticky zmenil. V januári 1999 ale Gackt náhle opustil skupinu, nakoľko sa snažil o sólovú kariéru. Skupina fungovala naďalej...

S.K.I.N.
Dala by sa označiť za super skupinu. Skupinu tvorí : Gackt (ako vokalista), Sugizo ( z Luna Sea) a Miyavi (zDué le quartz) , Yoshiki (z x-Japan). Proste samé hviezdičky. Yoshiki prekvapil azda všetkých keď povedal, že sa chystá založiť novú skupinu spolu s Gackt. Hoci Gackt pokračoval v sólo kariére, pridal sa k tejto skupine a pôsobí v nej až do teraz.

----------------------------------------

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára