20. 12. 2011

L'Arc~en~Ciel

J-Rock

L'Arc~en~Ciel začínala ako visual kei skupina. V priebehu rokov si skupina postupne vytvárala čoraz väčší image, aj vďaka širokému výberu piesní, cez pop-rock až po srdcervúce balady. Nielenže L'Arc~en~Ciel mali obrovskú popularitu v Japonsku, ale tiež uchvátili poslucháčov a obecenstvo po celom svete.



Tetsu
Meno : Ogawa Tetsuya
Prezývka : Tet-chan
Narodeniny : 3. október
Miesto narodenia : Osaka
Znamenie : váhy


Hyde
Meno  : Takarai Hideto
Prezývka  : Hyde, Haito
Narodeniny : 29. januára
MIesto narodenia : Wakayama
Znamenie : vodnár
Výška : 158 cm
Váha : 48 kg



Yukihiro
Meno  : Awaji Yukihiro
Prezývka : Yukkie
Narodeniny  :24. novembra
Miesto narodenia : Chiba
Výška : 165 cm
Znamenie : strelec


Ken
Meno : Kitamura Ken
Prezývka  : Ken-chan
Narodeniny  : 28. november
Miesto narodenia : Osaka
Znamenie : strelec
Výška : 178 cm


Biografia

L'Arc~en~Ciel začali februára roku 1991, Tetsu ako basista a vodca skupiny, Hide(známy aj ako Hyde) ako spevák, Hiro ako gytarista a Pero ako bubeník. Názov L'Arc~en~Ciel sa doslovne prekladá ako "An arc in the sky (oblúk na oblohe) ". Tento názov vybral Tetsu, ktorý uvidel film a tak vzniklo pomenovanie.

V roku 1992 Ken, Tetsuov priateľ z dectva, opustil navštevovanú univerzitu preto, aby sa pripojil ku skupine ako náhrada za Hira, ktorý hral na gytare. V decembri rovnakého roku Pero odišiel zo skupiny. Tetsu pozval Sakura aby sa pripojil ku skupine, po tom ako ho videl hrať, hoci ho sám dobre nepoznal. Po súhlase sa Sakura pripojil ku skupine v roku 1993. Prvý album, Duna, bola vydaná v roku 1993.

V roku 1994 L'Arc~en~Ciel podpísali zmluvu zo Sony Ki a vydali svoj druhý album, Tierra. Ich prvý významný singel, Blurry Eyes bol vybraný ako opening pre anime DNA². Heavenly bol vydaný v roku 1995 a v roku 1996 bol vydaný True.

V roku 1997 bola skupina v rozkvete, mala obrovksý úspech, no Sakura bol zatknutý pre držanie heroínu. Oficiálne skupinu opustil 4. októbra. Keď Sakura zatkli boli, Cd-čka L'Arc~en~Ciel boli okamžite odstránené z pultov a piene ako The Fourth Avenoue Café, ktoré boli použité ako téma pre anime "Rurouni Kenshin" boli okamžite nahradené. Napriek tejto temnej minulosti skupiny bolo vydanie Fourth Avenou Café odložené. True však zostala aj po ďalšie 2 roky na vrchole hitparád.
Niekoľko mesiacov po Sakurovom drogovom škandále bola skupina ostro sledovaná  a všetci čakali, či sa im podarí zotaviť. Okrem piesní od Marilyna Mansona a Nirvany, ktoré ich kryli, si L'Arc~en~Ciel robili posmech zo svojich vlastných piesní, keď vytvorili The Zombies.

Za ich oficiálny návrat bol považovaný The Reincarnation´ 97. Bolo to prvý krát kedy sa Yukihiro predviedol ako nový bubeník skupiny. Ich ďalší album, Heart, vyšiel v roku 1998 a v roku 1999 ark and ray. V roku 2000, Real, ktorý bol ich posledný originálny album pred prerušením sólovej práce. Ich posledná pieseň, Spirit dreams inside, bola použitá ako záverečná téma pre film Final Fantasy : The Spirit Within.

Počas prestávky skupiny, Hyde vydal dva sólové albumy a hral vo filme "Moon Child" spolu s Gacktom. Rovnako si zahral aj v roli Adama v "Kagen no Tsuki". Ken tvoril spolu so Sakurom v Sons of all Pussys, Tetsu pracoval na Tetsu69 a Yukihiro sa stal spevákom pre Acid Android. Fanúšikovia vydali 12. nazbieraných piesní z názvom Clicked Singles Best 13. Anemone bola jediná pieseň skupiny počas tejto doby.

Potom čo mali L'Arc~en~Ciel 3 roky pauzu, prekvapili fanúšikov s oznámením o sérií koncertov nazvaných Shibuya Seven Days, po ktorom bol vydaný ich prvý nový singel. Hitparády zaplavili aj kôli openingu pre anime Fullmetal Alchemist, s piesňou Ready Steady Go. Nasledovali ďalšie jednotlivé single; album Smile šiel do predaja 31. marca.

Zatiaľčo bol Sakura členom skupiny, urobili nejakú tú prácu pod názvom D'Arc~en~Ciel. Avšak, s vydaním ďalšieho skupinového singla sa predstavili P'unk~en~Ciel, v ktorom si členovia zmenili pozície a znovu nahrali predtým vydanú  L'Arc~en~Ciel pieseň. Pokračovali takto vo väčšine ich singlov.

31. júla 2004 sa L'Arc~en~Ciel objavil ako hosť pred publikom v Otakon, na anime zhromaždení v Baltimore, Marylande; bolo to prvé skupinové predstavenie v USA. Pre ohlas od fanúšikov, podpísali zmluvu s Sony Music Japan U.S., s ktorou vydali v máji 2005 DVD ich severoamerického debutu. Nasledovalo vydanie niekoľkoých singlov a nového albumu, Awake, v roku 2005. Skupina šla na turné po Japonsku a potom aj po celej Ázií.

Po lacne predanom turné sa skupina ešte raz zamerala na sólové kariery. Tetsu nahral niekoľko singlov a album s Creature Creature, Yukihiro sa znova spojil s Acid Android, vydal nový singel. Hyde zložil Glamorous Sky, spievaný Mika Nakashima pre film, ktorý vznikol na základe mangy "Nana". Vydal aj 2 singli a ďalší album, Faith, ktorý mu predĺžil turné po Japonsku a Kalifornií. Neskôr, počas skupinovho prerušenia, Ken vydal sólový singel, Speed.

25. a 26. novembra 2006 L'Arc~en~Ciel hrali na 2. prehliadkach aby oslávili ich 15. výročie. Na počesť výročia vydali prvý singel od roku 2005 z názvom Seventh Heaven. Bolo to nasledované troma ďalšími singlami pred vydaním Kiss, ich 3. albumu cez dva roky.

V decembri 2007 skupina išla na turné Theater of Kiss, ktoré trvalo až do februára 2008. Ich prvý singel, Drink Down it, bol vydaný pred začiatkom L'Arc~en~Ciel Tour 2008 L´7~Trans Asia via Paris~ , ktorý skupinu vzal skrz Čínu, Tajvan a Japonsko, vrátane Paríža; toto bol vôbec 1. výkon v Európe.

Po vydaní nového live Dvd, bol vydaný aj singel a kniha fotografií. Skupina uviedla, že si urobí pauzu od koncertu až do ich 20. výročia v roku 2011. Asi to bude výhodné pre každého člena, Tetsu sa oženil a Hyde je tiež otec rodiny, takže je to ten pravý čas pre sólovú kariéru a upevnenie vzťahu s blízkymi. Hyde je vyťažený Vamps, a novým projektom s gytaristom K.A.Z., zatiaľčo Ken vyrába Muccove single.

L'Arc~en~Ciel ukázali už obrovskú výdrž. Skupina, ktorá si je istá, že bude pokračovať s vyrábaním vĺn v Japonskej rockovej scéne na dlho. Hudba L'Arc~en~Ciel prekračuje hudobné hranice a jazykové bariéry pre ľudí na celej zemeguli. V  poslucháčoch zanecháva pozitívny dojem. Fanúšikovia musia ale čakať čo ďalšieho sa udeje s touto skupinou.

-----------------------------------

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára