20. 12. 2011

SCANDAL


J-Rock/Pop


Scandal tvorí čistý zvuk, zložený z gitary, basov a bubnov. Čo je obdivuhodné, celú skupinu tvoria dievčatá. Rozumejú sa taktiež do popu a majú plno energie. Ak si teda myslíte, že dievčenských kapiel bolo dosť, ste na omyle. A SCANDAL vám to dokážu.

História

V auguste, roku 2006, vznikla nová, rocková skupina SCANDAL, ktorú vytvorili štyri talentované dievčatá v Osake, v Japonsku. Od vtedy, každý víkend SCANDAL vystupoval na Shiroten a Mecca of Street Live Performance v Osaka Castle Park. Čas ubiehal, a SCANDAL začal prijímať ponuky z klubov a hál okolo Osaky a Kyota.

Nakoniec, niekoľko verných fanúšikov neustále čakalo na pouličný koncert SCANDAL. V auguste 2007, SCANDAL uchopil príležitosť zúčastniť sa zvláštnej udalosti na Shibuya Club Asia, najviac uznávaný a rešpektovaný klub s dlhoročnou históriou. Počas prvej cesty SCANDAL do Tokya, boli pozvané na rádio-show ako hosťujúci umelci a k univerzitnému festivalu. Ako indies skupina s nevydanými piesňami, SCANDAL rýchlo prenikol do hudobného ale aj spoločenského priemyslu.

V roku 2008 sa zmenili na animované postavy. Takýto animovaný SCANDAL šiel v krátkom animovanom filme na internete. 3. marca vydali dlho očakávaný prvý singel z názvom Space Range. Hneď po vydaní, SCANDAL odišiel na americké turné, pričom sa zúčastnili aj najväčšej anime udalosti, Sakura-con. Ich druhé vydanie bolo 4. apríla, ďalšie bolo 5. mája. Názvy singlov boli Love Pattern a Kagerou.

Momentálne na nás útočila openingom pre anime Bleach, Shoujo S. Dievčatá chystajú vydať ďalší album 14.10 2009, z názvom Yumemiru Tsubasa.

Výhodou tejto kapely je nielen Haruna ako vokalistka, Tomomi ako basistka, Mami ako gitaristka a Rina ako bubeníčka, ale zároveň, všetky dievčatá spievajú ako vedúce vokály. Kedže dievčatá píšu texty veľmi precítene, získali si ohlas hlavne u dievčenského publika. Japonská dievčenská pop rocková skupina, ktorá ovládala Osaku sa chystá vzlietnuť do sveta.
---------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------SCANDAL - Shoujo S

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára