20. 12. 2011

Olivia Lufkin


J-Rock/ Pop

Olivia je neuveriteľnou speváčkou, nielenže neustále prekvapuje svojich fanúšikov, ale aj mení štýli, a zakaždým je skvelá. Spočiatku bola pop idol, teraz však robí rock, a oboje jej ide na jednotku. Či je DJ, skladateľka, modelka alebo speváčka, vo všetkom preukazuje obrovský talent.

História

Olivia Lufkin sa narodila 9 decembra 1979, na Okinawe, japonskej matke a americkému otcovi, a je najstaršia z troch detí. V rannom období svojho žiovta, často cestovala medzi Amerikou a Japonskom. A kedže musela chodiť na mnohé školy, našla si čas aj na lekcie klavíra, gitary a spev. Olivia tvrdo pracovala a jej talent počas školy len rozkvetal. V 2. ročníku na univerzite, začala spievať so školskou jazzovou kapelou.

Navštevovala Okinawa Actors School, v ktorom tvorilo veľa špičkových umelcov, ako Namie Amuro, Speer a Max. Škola dala Olivií šancu účinkovať pred obrovským publikom v roku 1996. Tu Oliviu objavili šéfovia z Rising Productions. Žiadali aby sa Olivia stala súčasťou ich novej pop skupiny D&D, v spolupráci s dvoma ďalšími dievčatami, Aya a Chakano. Olivia túto ponuku prijala. D&D vydali svoj prvý singel In Your Eyes, 21. augusta 1996.

V roku 1998 si Olivia dala prestávku od kapely. Tetsya Komuro (TK), a francúzsky skladateľ Jean-Michel Jare potrebovali vokalistku, pre pieseň, pre France ´98 FIFA World Cup. TK sa opýtal Olivie  či by nespievala svojim "anjelskym hlasom s nádychom rocku" spolu s nimi. Olivia túto ponuku prijala. Spoločná pieseň bola vydaná ako maxi singel, 22. apríla 1998. Bohužiaľ, veľmi málo ľudí o nej počulo, takže Olivia zostala nepovšimnutá.

Rok 1998 tiež znamenal ukončenie D&D. Po piatich singloch so skupinou, Olivia odišla vlastnou, sólo kariérou. Spolu s jej bratom, Jeffrey, ktorý bol jej podporný gitarista. Oliviný fanúšikovia milovali popové piesne, a preto boli prekvapený, po vydaní prvého sólového singla I.L.Y. ~yokubou~, ktorý obsahoval rockové vokály a zvuk. Bolo to prijateľné a fanúšikovia chceli viac.

1999-2000, boli to najviac zaneprázdnené roky pre Oliviu. Vydala 4 single, ktoré dostali vynikajúce recenzie. Asi najznámejší je singel Dear Angel, ktorý sama zložila. Je len málo umelcov žien, ktoré si sami skladajú piesne, a ktoré boli pop idoly, zmenili hudobný štýl a sú popuárne.

Počas tejto doby, Olivia ukázala aj niekoľko vzhľadov na populárnych hudobných prehliadkach, ako sú Heyx3, Utuban, Music Station, rovnako sa objavila aj v časopisoch a robila pre kozmetické reklamy. Po vydaní jej 6. singla Color of Your Spoon, začala vlastnú rádio-show na Tokyo´s InterFm. H.I.S. World Trax sa vysielal každý piatok medzi 10-11 hod., a Olivia predstavovala hity z celého sveta, ako aj vlastné.

Olivia predviedla koncert 16. októbra 2000, v Osaka Muse. Jej debutový album, Sinchronicity, bol nakoniec vydaný 6. decembra, a len to dokázalo, že Olivia nemôže byť zaradená len do jedného žánru.

Po roku Olivia uvolnila singel Sea me a zdalo sa, že na chvíľu zmizla z hudobnej scény. Vrátila sa v roku 2002 s vydaním PV DVD nazvané s Video Clips. Navyše, 4. septemrbra, vydala singel, Into the Stars.

2003 vydala album z koncertu Inernal Bleeding Strawberry, a albumy Merry & Hell Go Round, Comatose Bunny Butcher, a The Return of the Clorophyll Bunny. Olivia vydala album The Lost Loli, vo februári 2004.

Dlhú dobu nevydala žiaden album ani singel, no v roku 2007 sa Olivia pripojila k skupine umelcov, ako Tetsu69, a Anna Tuchiya, a začala tvoriť pre anime Nana. Olivia bola obsadená ako hlas Reiry, a tvorila pod názvom OLIVIA inspi´REIRA (TRAPNEST), vytvorila ending A Little Pain. V rovnakom roku začala jej mladšia sestra, Caroline sólovú kariéru.

Olivia sa snažila "zaúťočiť" na americké publikum, o čom svedčia správy, že urobila debut na Pacific Media Expo a 28. októbra urobila koncert, ako súčasť Expo Pacific.

V roku 2008 vydala mini-album z názvom Trinka Trinka a v roku 2009 single CD+DVD s názvom Sailing free.
---------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------
Olivia -A Little Pain



Olivia - Wish

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára