20. 12. 2011

SUNS OWL


J-Rock

SUNS OWL je jedna z prominentných skupín na japonskej scéne. Charakterizovať by sa ju dalo, ťažkou silou metalu a ostrým gitarovým zvukom. Ich hudba je obvykle "násilne ťažká" s atmosférou ničenia, hoci nedávno vyprodukovali aj nejaké tie popové songy.


História

SUNS OWL vznikli v roku 1994, gitaristom Sab a bubeníkom Go. Ďalším rokom sa k ním pripojil spevák MZM, ktorý zmenil ich meno na SUNS OWL a začali to vykonávať dôkladne. Basista Shige sa pripojil ku skupine v roku 1996.

Ich prvý album, SCREAMING THE FIVE SENSE, bol vydaný v auguste 1998. Ďalším rokom pribudol ďalší vydaný singel, OVER, ktorý vydali, a následne na to, na jeseň, urobili turné. Basista Satoo (ex-Leaf) sa pridal v máji 2000, a priniesol tak silné zoskupenie.

Prvé objavenie skupiny bolo, keď vystúpili na festivale v Japonsku, Feast Beast 2001. Rok nato, sa vrátili na Beast Feast 2002, keď vyhrali v hlasovaní divákov.

Po mnohých turné, sa skupina sústredila na zámorie. Ich prvý zámorský album bol vydaní v Austrálií, a volal sa Recharged, po ktorom nasledovalo turné po Austrálií.

SUNS OWL v tejto dobe stála pred znepokoujúcimi časmi. Basista Satoo ochorel v roku 2002 a jeho zdravotný stav sa natoľko zhoršil, až skupina musela zrušiť niektoré zo svojích vystúpení, a čakajúc na jeho uzdravenie skôr použili náhradníka. Po boji s chorobou nakoniec vo februári 2004, Satoo zomrel. 12. augusta sa konalo na počesť Satoo zhromaždenie, kde sa stretlo 11 skupín, ktoré mu boli blízke a hralo niekoľko tisíc ľudí. Ako pocta, SUNS OWL hrala po prvýkrát takmer po dvoch rokoch.

V roku 2005, SUNS OWL cestoval do USA a účinkovali hudobne na filmovom festivale, SXWS, v Austin, signalizujúcich ich obnovu. Privítali tiež nového člena MOMO. Toho roku urobili best-of-album, Liefe, ktorým oslávili celonárodnym turné, nazvané Liefe Release. V roku 2007 šlo do predaja ich koncertné DVD.

V apríli 2007, basista Momo opustil skupinu a bol nahradený Bitch, ktorý ešte vtedy hral s Geronimo a Undown. Hral so SUNS OWL až do apríla 2008, počom sa programátor No-re stal basistom, pričom zostal aj na poste programátora.

Hoci sú to už 3 roky od vydania posledného albumu SUNS OWL, ale zdá sa, že tohto roku chystajú vydať nový album, Over Drive. V júli skupina cestovala do Paríža kde hrala na obrovskom japonskom kultúrnom festivale, Japan Expo.
---------------------------------------------------------------------------------------
SUNS OWL - Aim High

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára