Počet porcií : 1
Suroviny : 1 porcia : 1 jablko
1 velká kreveta
1/3 balíčka rôsolu konjaku
petržlen
Omáčka : 180 ml vývaru daši no moto
1 lyžica mirinu
1 lyžica saké
1 lyžička cukru
Príprava :
Jablko nahore odkrojíme tak, že vytvoríme pokrievočku. Pozostalé jablko čo najviac vydlabneme, ale opatrne, aby sme neporušili jeho tvar. Krevety napichneme na špajdlu a dáme variť do vriacej vody, až zrúžovie. Potom ju vyberieme, olúpeme a nakrájame na dorbné kúsky. Pridáme konjaku, nakrájaný na malé kocky s najemno nasekaným petržlenom a premišame. Vývar povaríme s mirinem, saké a cukrom. Krevetovou zmesou naplníme jablká a premiešame. Priklopíme jablkovou pokrievočkou a podávame.
Suroviny : 1 porcia : 1 jablko
1 velká kreveta
1/3 balíčka rôsolu konjaku
petržlen
Omáčka : 180 ml vývaru daši no moto
1 lyžica mirinu
1 lyžica saké
1 lyžička cukru
Príprava :
Jablko nahore odkrojíme tak, že vytvoríme pokrievočku. Pozostalé jablko čo najviac vydlabneme, ale opatrne, aby sme neporušili jeho tvar. Krevety napichneme na špajdlu a dáme variť do vriacej vody, až zrúžovie. Potom ju vyberieme, olúpeme a nakrájame na dorbné kúsky. Pridáme konjaku, nakrájaný na malé kocky s najemno nasekaným petržlenom a premišame. Vývar povaríme s mirinem, saké a cukrom. Krevetovou zmesou naplníme jablká a premiešame. Priklopíme jablkovou pokrievočkou a podávame.
zdroj : recepty.mraveniste.cz
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára