20. 12. 2011

Japonská opekaná ryža

Suroviny : 3 šálky uvarenej do polomäkka
300 g mäsa ( bravčového alebo kuracieho )
5 strúžkov cesnaku
1 velká cibuľa
300 g zeleniny podľa možnosti (mrkva, hrášok, kapusta),poprípade hríby
2 lyžice oleja
sol
čierne korenie
glutasol (vegeta)
2 lyžice sojovej omáčky
červená parpika na odzbu
Príprava : Mäso nakrájame na kocky 1 x 1 x 1 cm. Cesnak a cibulu nakrájame nadrobno. Rozohrejeme olej, dáme doňho cesnak a po chvílke aj cibulu a osmahneme dozlatista. Pridáme kúsky mäsa a pokrájanú zeleninu. Keď sú mäso aj zelenina mäkké, pridáme ryžu a stále miešame. Osolíme, okoreníme (poprípade pridáme chilli). Dbáme na to aby z ryže nevznikla kaša, ryža musí byť lesklá a sypká. Nakoniec ochutíme sojovou omáčkou a glutasolom
Ako príloha môže byť použitá červená paprika, ktorá sa nakrája na prúžky.

zdroj : recepty.mraveniste.cz

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára